bouwmarkten dicht tweede kerstdag

Bouwmarkten dicht op tweede kerstdag

0 Shares

Waar de Albert Heijn bekend heeft gemaakt dat zij tot middernacht open zullen zijn op drukke dagen tijdens de kerstperiode, laten de bouwmarkten juist weten dat zij op tweede kerstdag dicht zullen zijn. Het gaat in ieder geval om de Gamma en de Karwei. De directie zegt dat zij het personeel rust gunnen en hierom de deuren tijdens kerst sluiten.

Bouwmarkten dicht tweede kerstdag

Normaal gesproken zijn de bouwmarkten open op tweede kerstdag. Het is nu voor het eerst dat dit niet het geval is. Harm-Jan Stoter, ceo van Intergamma (moederbedrijf van beide bouwmarkten), zegt dat ze hun medewerkers hiermee een rustige kerstperiode willen gunnen na het chaotische jaar wat we tot nu toe gehad hebben. Tevens zou dit ook helpen om de mogelijke extra toeloop naar de winkels te verminderen en dus verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Druk jaar

De druk op de bouwmarkten is sinds maart enorm toegenomen. Hierdoor hebben zij verschillende maatregelen genomen zoals het beperken van de openingstijden en de inzet van beveiliging. Bij die maatregelen hoort nu ook een sluiting op tweede kerstdag. Toch verwachten de bouwmarkten wel dat er nog steeds drukte zal zijn tijdens de kerstperiode. Er worden dan ook meer beveiligers ingezet om te voorkomen dat het alsnog te druk wordt in de winkels.

Bekijk ook:
IPCC rapport in de kattenbak?

Bouwmarkten tijdens kerst

Er zijn twee dagen in het jaar waarop bouwmarkten een grotere omzet kunnen verwachten: tweede paasdag en tweede kerstdag. Om een of andere reden wordt er dan massaal besloten om een uitje naar de bouwmarkt te maken. Deze drukte willen de bouwmarkten nu besparen. Zowel voor de verspreiding van het coronavirus als voor de medewerkers is dit een goed idee. De medewerkers van de bouwmarkt, maar ook van andere winkels, hebben dit jaar extra hard moeten werken om de coronamaatregelen in de winkels te handhaven. De bouwmarkten zeggen dan ook dat het tijd is voor een welverdiende kerst voor hun medewerkers die zij thuis met familie kunnen spenderen in plaats van op het werk.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.