amazon black friday staking
emevil/123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Amazon medewerkers staken en protesteren op Black Friday

Morgen, 27 november, is het Black Friday. Een dag waarop alle producten gigantisch in prijs gereduceerd worden en iedereen massaal zijn inkopen wilt doen voor de feestdagen. Amazon medewerkers gaan dit jaar echter staken en protesteren. Het gaat daarbij ook om personeel van distributiecentra die producten naar Nederland sturen.

Amazon medewerkers staken Black Friday

Het doel van de stakingen en protesten is om de werkgever te overtuigen om personeel dat deel wil worden van een vakbond niet tegen te werken. Tevens willen zij ook dat het bedrijf stopt met belastingontwijking. Daarnaast hopen zij ook dat Amazon groener te werk zal gaan. Greenpeace rapporteert al jaren dat Amazon één van de meest milieuonvriendelijke techbedrijven ter wereld is. De stakers en demonstranten werken voor Amazon vanuit verschillende landen zoals Brazilië, Mexico, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, maar ook Spanje, Frankrijk, België, Polen, Bangladesh en de Filipijnen.

Nederlandse leveringen vanuit Amazon

De kans bestaat dat de stakingen en protesten invloed zullen hebben op Nederlandse leveringen vanuit Amazon. In Nederland hebben we nog geen distributiecentrum van Amazon. Hierdoor zijn wij vooral afhankelijk van de distributiecentra in Duitsland. Ook in Duitsland zullen medewerkers hun werk neerleggen. Het gaat om zo'n 3.000 medewerkers die het werk neerleggen verspreid over zes locaties in Duitsland. Het is daarom niet zeker of pakketjes wel op de afgesproken datum geleverd kunnen worden.

Bekijk ook:
Review: Google Nest Thermostaat V3 Premium - Slim, duurzaam en kostenbesparend

Amazon Black Friday

De stakingen en protesten komen op een uiterst ongelukkig moment voor de webwinkelgigant. Tijdens Black Friday wordt er gestunt met prijzen in de hoop dat mensen grootschalig zullen inkopen voor de feestdagen. In Nederland kennen we niet alleen kerst, maar ook Sinterklaas.

Op dit moment zijn er al een aantal aanbiedingen beschikbaar bij Amazon voor Black Friday, maar we verwachten dat er morgen nog meer aanbiedingen zullen verschijnen. Zo kun je op dit moment bijvoorbeeld tot 40% korting krijgen op geselecteerde Bosch DIY producten, 35% korting op Philips Sonicare tandenborstels en accessoires en zijn er ook mooie kortingen te vinden op laptops, desktops en accessoires.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.