Nationale week zonder vlees; zelfs KFC doet mee 11
Saved Read later
Share

Nationale week zonder vlees; zelfs KFC doet mee

Misschien heb jij al gekozen voor een dagje zonder vlees in de week. De voordelen voor het milieu zijn enorm en je hoeft beslist geen saaie maaltijd te genieten op die dag dat er geen vlees op het menu staat. Omdat te benadrukken is er ook een week zonder vlees en dat is dit jaar vanaf maandag 9 maart.

Het initiatief komt van Isabel Boerdam, die in Nederland bekendheid geniet middels haar blog en boek: De hippe vegetariër. Het initiatief wordt breed ondersteund door Bekende Nederlanders. Als jij een weekje afziet van vlees, weet je dat het ook gebeurt door onder meer Jort Kelder, Guido Weijers, Sophie Hildebrand en Sanne Vogel.

Het bedrijfsleven doet volop mee

De support in het bedrijfsleven voor de week zonder vlees is niet mis. De stichting kent grote namen onder de ondersteuners. Wat dacht je bijvoorbeeld van Unox, Knorr, Albert Hein, Aldi, Lidl en hotelketen Accor. Praktisch wordt het grote publiek ook duidelijk gemaakt waar het om draait. De winkels bij de benzinestations van Shell zullen gedurende de week de aandacht vestigen op producten waar geen vlees in is verwerkt.Nationale week zonder vlees; zelfs KFC doet mee 13

Bekijk ook:
Snack to the Future: Zo eten we in 2040

Lees ook: 10 nieuwe foodtrends in 2020

Ook KFC doet vol mee en dat mag je rustig bijzonder noemen, omdat het hier toch allemaal om Kentucky Fried Chicken draait. In de week zonder vlees, kan je tevens uitsluitend vegetarische alternatieven krijgen. Dat is een mooi begin richting een aantal vegan gerechten die daarna op de kaart zullen blijven staan. Er zijn in totaal 900 restaurants en andere instellingen die deze week laten zien wat er mogelijk is op vegetarisch gebied in de keuken, zoals restaurant ´t Zusje, dat alleen groene gerechten serveert.

Beperk dierenleed en bespaar 130 liter water

Als je een week lang geen vlees eet, voorkom je natuurlijk niet alle dierenleed, maar je beperkt het wel. Ook levert een weekje geen vlees eten een besparing op aan schoon water van 130 liter per persoon. Indien je er voor zou kiezen om minimaal een dag in de week af te zien, doe je daar echt iets mee voor een beter milieu. Steeds meer mensen beseffen dat iedere dag vlees echt niet meer van deze tijd is, zeker omdat er voldoende alternatieven zijn om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten zonder vlees.

Bekijk ook:
Een aantal interessante leuke feitjes over wijn

Lees ook: Minder vlees eten, waarom je dat wel of niet moet doen

Samen is het leuker

Het is uiteraard ook mogelijk om je aan te melden voor de week zonder vlees met je bedrijf, restaurant, school of kantine. Samen is immers alles veel leuker. Hoe meer aanmeldingen, hoe meer er bespaard kan worden op schaarse grondstoffen. Samen meedoen aan een dergelijk evenement houdt ook in dat je heerlijke vegetarische gerechten kan uitwisselen die ook geschikt zijn voor de toekomst als jij wellicht ook kiest voor een dag zonder vlees iedere week.

Een paar lekkernijen voor de week zonder vlees

De organisatoren van de week zonder vlees zouden hun werk natuurlijk niet goed doen als ze niet een aantal bijzondere gerechten op de site zouden zetten, die jou meteen doen watertanden. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Broccolitaart met kaas
  • Flamkuchen met pompoen
  • Pulled oats, roerbak
  • Salade met frambozen en vega snijworst
  • Gebakken gnocchi
  • Tomatensoep met courgette

Eet smakelijk tijdens de week zonder vlees!

Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

616

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.