#ThisHappened: Twitter jaaroverzicht 2020 13
Saved Read later
Deel dit bericht

#ThisHappened: Twitter jaaroverzicht 2020

Wat waren dé gespreksonderwerpen van 2020? Het jaaroverzicht van Twitter – met #ThisHappened – geeft een antwoord op deze vraag!

Het jaar 2020 gaat natuurlijk de geschiedenisboeken in om maar één reden, en dat is het coronavirus. De strijd tegen het virus was wereldwijd een van de meest besproken onderwerpen van dit jaar, maar er gebeurde in 2020 nog veel meer. Niet alleen corona maakte de tongen los op Twitter, ook berichten over Black Lives Matter, de Amerikaanse presidentsverkiezingen, het plotselinge overlijden van wereldberoemde sterren en grapjes over 2020 waren dit jaar erg populair.

Populairste # op Twitter in Nederland in 2020:

In Nederland ging het op Twitter vooral over het coronavirus en onderwerpen die daaraan gerelateerd zijn. #coronavirus was in 2020 de meest gebruikte hashtag in ons land. Andere populaire corona hashtags waren #persconferentie, #lockdown en #blijfthuis. Populaire praatprogramma's – waarin ongetwijfeld het coronavirus werd besproken – waren dit jaar #op1 en #jinek. Mark Rutte en Donald Trump waren dit jaar de meest besproken politici in Nederland.

Hieronder staat de top 10 meest gebruikte hashtags op Twitter in Nederland in 2020:

  1. #coronavirus
  2. #blacklivesmatter
  3. #persconferentie
  4. #trump
  5. #lockdown
  6. #dtv
  7. #jinek
  8. #blijfthuis
  9. #op1
  10. #rutte

Tweets met de meeste retweets wereldwijd in 2020

In 2020 werd er wereldwijd flink geretweet. Het bericht dat dit jaar de meeste retweets kreeg heeft opvallend genoeg niks met corona te maken, maar is desondanks bijzonder tragisch. Die ging namelijk over het onverwachte overlijden van Chadwick Boseman. Andere tweets die veel retweets kregen waren wat lichter van aard.

Bekijk ook:
10 effectieve sporten om snel fitter te worden

Hieronder staat de top 5 van tweets met wereldwijd de meeste retweets in 2020:

Dit bericht deelde de familie van Chadwick Boseman op zijn Twitter kort na zijn overlijden. Het bericht werd maakte veel los in de wereld en werd immens veel gedeeld en geliked.

In Nederland zijn ze misschien wat minder bekend, maar wereldwijd zijn ze een waar fenomeen. Dan hebben we het natuurlijk over de popgroep BTS. De Zuid-Koreaanse zangers zijn super populair en dat is ook te zien aan het aantal retweets. Een video waarin een van de jongens zingt werd in 2020 enorm veel gedeeld.

In Amerika streden ze dit jaar niet alleen tegen het coronavirus, maar ook tegen racisme. Deze nieuwsheadline speelde daar handig op in, en een foto daarvan werd razend populair op Twitter.

2020 was natuurlijk ook het jaar van binnen blijven, en ja dan slaat de verveling wel eens toe. Wat moet je dan? Deze Twitteraar had wel een hele originele manier van vermaak gevonden.

https://twitter.com/andymilonakis/status/1266821069823975430

En ook deze grappige tweet over 2020 werd flink gewaardeerd op Twitter.

Tweets met de meeste likes wereldwijd op Twitter

Op Twitter werden er in 2020 ook genoeg likes uitgedeeld. Deze tweets kregen dit jaar de meeste likes:

Het overlijdensbericht van Chadwick Boseman werd niet alleen veel geretweet, de tweet kreeg ook veel likes. In totaal ontving het bericht meer dan 7.6 miljoen likes, en is daarmee de meest gelikete tweet aller tijden.

Het onverwachte overlijden van een andere ster maakte ook veel los in de wereld. En president Barack Obama wist dat prefect te verwoorden.

Bekijk ook:
Icon of the Seas: een drijvend pretpark van 1 miljard dollar

https://twitter.com/andymilonakis/status/1266821069823975430

Deze tweet is natuurlijk erg grappig, andere grappige tweets over 2020 kan je hier vinden.

De Home Alone-ster is ook op 40-jarige leeftijd nog (pijnlijk) grappig.

De presidentsverkiezingen stonden ook in 2020 centraal op Twitter. Een van de populairste tweets kwam echter dagen na de verkiezingen. Toen bekend werd dat Biden had gewonnen belde zijn running mate Kamala Harris met het goede nieuws, de video daarvan kreeg veel views en likes.

Waar tweette jij in 2020 over? Laat het weten in de comments!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.