Relschoppers Hong Kong steken man in brand! 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Relschoppers Hong Kong steken man in brand!

Een ronduit walgelijke video uit Hong Kong laat zien hoe relschoppers een man overgieten met een brandbare vloeistof en hem vervolgens in brand steken. De reden voor het in brand steken van de man, hij was het niet met de protesten eens.

In de video is een man te zien die een verbale confrontatie heeft met enkele demonstranten. De man is van mening dat ‘we allemaal Chinees zijn', de relschoppers vinden het reden genoeg om de man te overgieten met een brandbare vloeistof en hem in brand te steken. De vlammen slaan over de man heen, zijn bovenlichaam en gezicht vliegen vrijwel gelijk geheel in brand. Omstanders beginnen te schreeuwen, de man die in brand staat probeert te vluchten en de ‘demonstranten' slaan op de vlucht. De man is later opgenomen in het ziekenhuis en heeft brandwonden over zijn gehele lichaam opgelopen. Het is het zoveelste ‘incident' wat aantoont dat de zogenaamde demonstranten steeds gewelddadiger worden en steeds meer hun ware gezicht als relschopper laten zien.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Het in brand steken van de man gebeurde afgelopen maandag in Ma On Shan terwijl relschoppers een spoor van vernieling achter zich lieten terwijl ze door de stad trokken. Wat begon als vredelievende demonstratie tegen een momenteel al vervallen uitleveringsverdrag met China veranderd steeds meer in gewelddadig rellen en vooral zo veel mogelijk kapot maken van alles wat los en vast zit. Vorige week staken de demonstranten nog een wetgever neer in een poging hem te vermoorden, probeerden andere een geweer af te pakken van de politie en zijn er enkele relschoppers neergeschoten toen ze agenten aanvielen.

Steeds meer video's komen naar buiten waarin te zien is hoe de protesten in ordinaire rellen zijn ontaard. Relschoppers vernietigen de infrastructuur, steken van alles in brand en vallen ze geregeld met onder andere ijzeren staven onschuldige omstanders aan en de politie. Het lijkt steeds meer te gaan om het zo veel mogelijk afbreken van de stad en slachtoffers maken dan een volksprotest tegen China. Het draagvlak voor de demonstranten neemt af en zeker het in brand steken van anders denkende zal de betogingen geen goed doen.

Bekijk ook:
Rijdt Nederlandse politie binnenkort elektrisch? Dit zijn de nieuwste modellen

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.