in

Demonstraties tegen het controversiële wetsvoorstel van China

Miljoenen mensen marcheren door de straten van Hongkong, om te demonstreren tegen het controversiële wetsvoorstel van China. De wet zou uitlevering van Hongkongse criminelen naar China toelaten. De mensen van Hongkong waren bang dat dit de onafhankelijkheid van de stad zou verzwakken. Andersdenkenden zouden in gevaar gebracht worden. Massa’s van mensen zijn de straat op gegaan in protest. De wet werd geschorst. Maar de demonstranten waren bang dat de wet hersteld zou worden. Uit angst bleven ze de straat opgaan.

Conflict en geweld

Geweld was het gevolg. Overal ontstonden conflicten tussen demonstranten en politie. Velen raakten gewond. Meerdere mensen werden gearresteerd.

De politie heeft traangas en rubberen kogels ingezet om de protesten in te dempen. De demonstranten gooiden met gevaarlijke objecten terug, zoals vuurbommen of bakstenen.

Tijdens de protesten zijn er overheidsgebouwen bestormd, waaronder het parlement. Honderden internationale vluchten zijn geannuleerd doordat het vliegveld 2 dagen plat heeft gelegen door conflicten. heeft 2 dagen plat gelegen door conflicten.

Bekijk ook:
Everything will be okay, maar Angel is dood

In september is het wetsvoorstel volledig van de tafel gehaald.

Eisen van de demonstranten

De demonstranten hebben eisen gesteld aan de Chinese overheid en de leider van Hongkong, Carrie Lam:

  • De protesten mogen niet meer als ‘rellen’ worden beschouwd.
  • De wreedheid van politie moet onderzocht worden.
  • Alle gearresteerde protestanten moeten vrijgelaten worden.
  • Algemeen stemrecht in verkiezingen voor het parlement.
  • Carrie Lam moet opstappen.

De overheden van Hongkong en China hebben beiden zeer veel kritiek op de protesten. De protesten worden erg eenzijdig neergezet. Demonstranten zijn ‘criminelen’ en ‘relschoppers’ en de protesten zouden ‘tekens van terrorisme’ vertonen. Men is bang voor een gewelddadige terugslag van China.

De wereld kijkt mee

Het nieuws over Hongkong heeft zich over heel de wereld verspreid. Demonstranten in onder andere Frankrijk, Engeland en de VS staan in solidariteit met Hongkong en haar strijd voor een betere democratie.

Zie ook:

Geschreven door Quinten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wist jij dat er 10 miljoen bacteriën in een glas water zitten?


Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/post.php on line 1023

Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/plugins/media-ace.php on line 128

Alledaagse voorwerpen in de crusher