Eigen sinterklaasjournaal voor voorstanders Zwarte Piet 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Eigen sinterklaasjournaal voor voorstanders Zwarte Piet

De voorstanders van Zwarte Piet hebben zich verenigd in een stichting. Deze stichting zal dit jaar een eigen sinterklaasjournaal uitzenden op YouTube. Het eigen sinterklaasjournaal is nodig, aldus de stichting. Tegenwoordig zijn er geen alternatieven meer. Waar je voorheen nog een keuze kon maken tussen Zwarte Piet of roetveegpiet, heeft de NTR gekozen om alleen nog roetveegpieten te gebruiken in haar sinterklaasjournaal.

Bekijk ook:
Leuke weetjes over Sinterklaas

De Staff van Sinterklaas

Ja, je leest het goed. Staf met dubbel f. Hiermee verwijst de stichting natuurlijk naar de pieten die de staff zijn van de goedheiligman. Dit is dan ook de naam van de serie. In deze serie zijn er drie pieten die hun pietendiploma nog moeten halen voordat ze mee mogen op de boot naar Spanje. De allereerste aflevering staat inmiddels online.

Eigen intocht in 2020

Naast het eigen sinterklaasjournaal wil de stichting ook graag een eigen officiële intocht organiseren in 2020. Het liefst hoopt de stichting deze dan ook live op televisie uit te mogen zenden, maar deze zal in ieder geval via streamingdienst YouTube te zien zijn. Andy van Veen, oprichter van de stichting De Nationale Sint, sluit zich hier volledig bij aan. Er moet een alternatief zijn voor mensen die gewoon een echte Zwarte Piet willen zien, zegt hij.

NTR dringt zijn keuze op

Volgens van Veen dringt de NTR haar keuze, om alleen nog roetveegpieten te gebruiken, op aan hun kijkers. Voorheen was er nog een keuze voor verschillende sinterklaasprogramma’s en werden er nog wel eens zwartgekleurde pieten gebruikt. Daarnaast zijn er ontzettend veel mensen in Nederland die gewoon Sinterklaas willen vieren met Zwarte Pieten. Ook zullen de kinderen de mensen herkennen wanneer ze niet meer volledig geschminkt zijn, iets wat volgens de stichting tot rare situaties kan leiden.

YouTube kanaal

De videos zullen geplaatst worden op het YouTube kanaal van de stichting. Wil jij op de hoogte wil blijven van de vorderingen rondom het sinterklaasjournaal van de stichting De Nationale Sint? Abonneer je dan op het kanaal van de stichting.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.