Protesten tegen autoritaire lockdown zwellen aan 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Protesten tegen autoritaire lockdown zwellen aan

Ondanks het coronavirus gaan er in steeds meer landen mensen de straat op om te protesteren. Ze protesteren tegen de in vele ogen autoritaire lockdowns welke regeringen hebben ingesteld onder de noemer van het beschermen van de bevolking.

Duitsland

De afgelopen dagen zijn duizenden mensen in Berlijn, Duitsland de straat op gegaan. De lockdown maatregelen van de Duitse regering en dan met name het afpakken van de bewegingsvrijheid van de bevolking zou onconstitutioneel zijn. https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-germany-protests/germans-have-right-to-protest-during-coronavirus-pandemic-court-idUSKCN21Y220 De coronatirannie zoals de Duitsers het noemen gaat veel te ver. Terwijl de politie mensen oppakt, klinkt het “Hitler, Hitler!” een verwijzing naar de tirannie van vroeger.

India

In India stonden de mensen bovenop elkaar, social distancing was nergens te vinden. Mensen protesteerde massaal tegen de regelgeving omtrent het coronavirus. Te veel rechten zouden door de regering van de bevolking ontnomen zijn.

Rusland

Ook in Rusland gingen de mensen de straat op, vooral in Noord Ossetia. Ze toonden hun ongenoegen over de als maar strenger wordende maatregelen tegen het virus. Een virus waarvan steeds meer studies aantonen dat het niet zo heel veel erger is dan een gewone griepgolf. Ook studies van een professor uit Tel-Aviv, Israël welke aantonen dat in landen met strenge regels, lakse regels of geen regels het virus zich hetzelfde gedraagt (even veel mensen besmet) tonen aan dat de lockdown misschien helemaal niet nodig is.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Brazilië

In Brazilië gaf de president leiding aan de protesten tegen de lockdown. Dit omdat de kleinere gemeentes vooral lekker zelf regels aan het verzinnen zijn. De Nationale regering heeft er totaal geen grip op de maatregelen welke lokale overheden afkondigen en dus ging de president zelf maar protesteren.

Frankrijk

In Frankrijk braken rellen uit toen de politie misbruik maakte van de macht om de lockdown regels te handhaven. Met vuurwerk gingen mensen de politie te lijf, beelden die we allemaal wel gezien hebben op het journaal.

VS

In de Verenigde Staten zijn er in 20 staten protesten losgebarsten tegen de maatregelen. Ziekenhuispersoneel begon vervolgens ook te protesteren tegen de protesten. Deze stelde dat ziekenhuizen weer gewoon hulp moeten kunnen bieden aan alle zieken en dat mensen vooral thuis moeten blijven. Een raport van Johnss Hopkins kwam echter tot de conclusie dat ziekenhuizen in de VS verantwoordelijk zijn voor 250.000 tot mogelijk 440.000 doden door fouten.

Steeds meer verzet

Niet raar dat steeds meer mensen klaar zijn met de lockdown, ook in Engeland zijn er onderzoeken welke aantonen dat de lockdown mogelijk voor meer doden zal zorgen dan het virus. Doden door verwaarlozing van oudere en het niet kunnen behandelen van zieke, gigantische stijging van het huishoudelijk geweld en de angst om momenteel naar dokters te gaan kosten naar schatting dit jaar 150.000 Britten het leven.

Bekijk ook:
Apple overtroeft Samsung: Een vergelijking van prijs en prestaties

Het verplicht thuisblijven krijgt naar mate het langer duurt een Orweliaans tintje. Geruchten over verplichte vaccinatie, apps die elke beweging in de gate houden en een vaccinatie-paspoort wekken zorgen en woede op. Onderzoeken welke aantonen dat het virus helemaal niet zo verschrikkelijk is als men aannam, onderzoeken die aantonen dat immuniteit een verloren hoop is, het helpt allemaal niet mee de lockdown te rechtvaardigen. De economie welke er al slecht voor stond krijgt een gigantische klap door de lockdown en nu al verliezen dagelijks vele mensen hun baan.

Misschien is het tijd de lockdown op te heffen, voor de protesten gaan zorgen voor revolutie-achtige taferelen. Oudere sterven dagelijks niet aan het virus, maar omdat de thuiszorg even niet kan komen, de dokter onbereikbaar is en intussen slaat ergens een dronken echtgenoot zijn vrouw dood. Het virus is voorlopig nog niet weg en jaren in lockdown dat trekt geen enkel land en geen enkele bevolking. COVID-19 dood mensen, de maatregelen ertegen misschien wel meer.

Bekijk ook:

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.