scholen open

Coronamaatregelen versoepeld – wat mag wel, wat mag niet?

0 Shares

Vandaag is er weer een persconferentie gegeven waarbij meer duidelijkheid is gekomen over de versoepeling van de maatregelen. Alle maatregelen die al gelden, blijven gelden tot 28 april. Maar er zijn ook maatregelen die versoepeld worden, en andere maatregelen die verlengd worden.

Scholen en opvang gaan weer open

De basisscholen mogen vanaf 11 mei weer open. Dit betekent ook dat de kinderopvang weer open gaat. Uiteraard zal dit wel met de nodige maatregelen gedaan worden. Er wordt bijvoorbeeld gedacht aan halve dagen met gehalveerde klassen waarbij de ene helft van de klas op de ene dag gaat, en de andere helft op de andere dag. Leraren en kinderen die gezondheidsklachten hebben worden geadviseerd thuis te blijven. Ook zullen leraren die in een risicogroep zitten niet voor de klas staan. Het voortgezet onderwijs moet zich voorbereiden op een ‘1,5 meterbezetting’. Dit zou voor hun vanaf 1 juni gelden.

Sporten

Het is nog steeds toegestaan om individueel te sporten. Dit is volgens Rutte ook ontzettend belangrijk nu we aan huis gekluisd zitten. Kinderen tot 12 jaar mogen ook weer in groepsverband sporten. Onderlinge wedstrijden zijn nog niet toegestaan omdat dit voor reizen en contacten zorgt. Voor jongeren ouder dan 12 jaar is het ook toegestaan om te sporten, maar dan wel op 1,5 meter afstand. Ouders mogen hier ook niet aan de zijlijn staan. Betaalde sporten zoals voetbal zullen niet doorgaan.

Bekijk ook:
Mona Lisa kreeg een taart (maar er was geen feest)

Evenementen

Alle evenementen die op dit moment gepland zijn worden afgelast tot 1 september. Volgens de overheid zou ons land de risico’s van evenementen niet aankunnen. Evenementen zoals Pinkpop, Lowlands, en de Vierdaagse zullen dus niet doorgaan.

Contactberoepen en verpleeghuizen

Hoewel er steeds meer bedrijven open gaan, kunnen contactberoepen nog steeds hun deuren niet openen. Je zal voorlopig dus nog niet naar de kapper of de nagelstudio kunnen. Tandartsen kunnen overigens wel hun deuren weer openen gezien zij de nodige beschermingsmiddelen hebben. De bezoekersregeling voor verpleeghuizen zal voorlopig nog niet veranderen. Het is belangrijk om onze ouderen goed te beschermen, en helaas is dit de enige manier.

Andere maatregelen

Voorlopig blijven de regels zoals alleen boodschappen doen, handen wassen, afstand houden, zoveel mogelijk thuiswerken, en in je elleboog hoesten ook van kracht. Alle maatregelen waarvoor nu nog geen versoepeling is gemeld, zijn verlengd tot 20 mei.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

229
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.