Sjakie en de Chocoladefabriek wordt werkelijkheid 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Sjakie en de Chocoladefabriek wordt werkelijkheid

Groot nieuws! En natuurlijk ontzettend leuk nieuws ook voor de liefhebbers van het welbekende boek van Roald Dahl. Sjakie en de Chocoladefabriek lijkt toch echt plaats te gaan vinden in real life! En weet je wat nog het allerleukste is? Je hoeft er niet eens voor naar het buitenland. Tony's nieuwe chocoladefabriek zou namelijk een heuse eigen achtbaan krijgen.

Tekenfase

Tony's is druk bezig met het realiseren van een nieuw hoofdkantoor in Zaandam. De eerste tekeningen zijn inmiddels gepubliceerd door het Nederlandse architectenbureau SeARCH. Maar er komt dus meer dan alleen een nieuw hoofdkantoor. Naast het hoofdkantoor wil de Fairtrade chocoladegigant dus ook een compleet bezoekerscentrum realiseren. Een plek waar je alles kunt leren over het proces rondom het maken van de wereldberoemde chocolade. Daarnaast zal er een tropische tuin komen met cacaoplanten. Als klap op de vuurpijl zou het bezoekerscentrum ook de plek moeten worden waar je in een achtbaan kunt stappen.

Bekijk ook:
Dit is de reden waarom kipnuggets bij McDonalds 4 verschillende vormen hebben

Fabriek ook verplaatsen

Met de verhuizing naar de rand van Zaandam zal ook de fabriek worden verplaatst. Of je ook daadwerkelijk als bezoeker de productievloer op kunt is natuurlijk nog even af te wachten. Maar onder andere de vloeibare chocolade en het inpakproces zullen plaats gaan vinden op de nieuwe locatie. De naam voor het hele complex is inmiddels ook bekendgemaakt: Tony's Chocolonely Chocolate Circus.

Afwachten op officieel besluit van de gemeente

Natuurlijk is het niet zo dat er ineens een achtbaan kan verrijzen aan de rand van Zaandam. De gemeente zal uiteindelijk toestemming moeten geven aan Tony's om dit te mogen realiseren. De gemeenteraad zal zich gaan buigen over het hele vraagstuk en kijken naar de mogelijkheden. Wel zijn er tot op heden alleen positieve geluiden gehoord vanuit de gemeenteraad. Grote kans dus dat het er daadwerkelijk gaat komen.

Het verhaal van Tony's Chocolonely

In 2003 ontstaat het merk Tony's Chocolonely vanuit het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde. Journalist Teun van der Keulen gaf zich aan als chocoladecrimineel nadat hij er achter kwam dat de chocolade die hij had gegeten niet onder de juiste voorwaarden was geproduceerd. Sterker nog, er was nog altijd een grote mate van kinderarbeid binnen de chocolade-industrie op dat moment.

Bekijk ook:
Groene thee: 5 goede redenen om er je dag mee te beginnen

Na heel wat onderzoek en navraag bij onder andere Nestlé is de maat vol voor Teun van der Keulen. In 2005 rolt de allereerste Tony's reep van de band. 100% slaafvrij en Fairtrade. Het succes is ongekend. In eerste instantie rekent Van der Keulen op een afname van hooguit 5000 repen, maar ineens worden er 13.000 repen besteld. Ook vandaag de dag worden ontzettend veel repen besteld van het Fairtrade chocolademerk. En dat is maar goed ook. Het is niet alleen heerlijk smullen, je zet je ook nog eens in voor een betere wereld!

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.