Drie makkelijke manieren om af te vallen
Saved Read later
Deel dit bericht

Drie makkelijke manieren om af te vallen

Overgewicht is een groot probleem in Nederland, meer dan de helft van alle volwassen Nederlanders heeft er last van. Het is een lastige aandoening waar men in het algemeen maar moeilijk van afkomt. Iedereen wil er goed uitzien, en een laagje vet op de verkeerde plek gooit soms roet in het eten. ‘’Meer bewegen en minder eten’’ is een uitspraak die je vaak hoort als het gaat om afvallen, helaas werkt dit niet even effectief voor iedereen. Gelukkig zijn er ook manieren om af te vallen die wat minder moeite kosten!

Rustig eten

Het menselijk lichaam beschikt over een ingenieus systeem waarmee het aangeeft dat je genoeg gegeten hebt. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat je maag dit eerste signaal geeft, hierna krijg je pas het verzadigde gevoel waar je naar op zoek bent. Mensen die in een hoog tempo eten, missen dit eerste signaal. De kans is dus groot dat zij gewoon blijven dooreten terwijl ze eigenlijk al genoeg calorieën binnen hebben. Naast het mentale aspect is er ook het fysieke aspect. Mensen die snel eten kauwen minder goed waardoor je lichaam meer moeite moet doen om de voeding te verteren. Dit kan zorgen voor indigestie problemen en problemen met de stoelgang, beide oorzaken voor een hoger gewicht. Snel eten zorgt er ook voor dat je maag groeit in omvang, wat ervoor zorgt dat je minder snel een verzadigd gevoel krijgt van eten. Dit leidt vervolgens tot overgewicht. Rustig eten is dus al een hele makkelijke manier om overgewicht te voorkomen.

Bekijk ook:
Om deze reden zou je altijd een rol toiletpapier in de koelkast moeten bewaren

Vet bevriezen

Cryolipolyse is een methode waarbij de vetcellen in een bepaalde lichaamszone worden afgekoeld tot 4 graden Celsius. Op deze manier wordt de structuur van de cellen aangetast, waardoor ze afbreken. Door de behandeling verdwijnen de vetcellen definitief en dit is na gemiddeld acht weken zichtbaar. De effecten van de behandeling zijn onderzocht door de Harvard universiteit en de FDA. Beide instanties hebben de methode bestempeld als effectief en veilig. Helaas zorgt de methode er niet voor dat je daadwerkelijk gewicht verliest, wel is het uitermate geschikt om van die hinderlijke zittende vetrolletjes af te komen.

Je stofwisseling versnellen

Probeer voldoende eiwitten te eten. Eiwitten zitten bijvoorbeeld in vlees, vis, gevogelte, melk(producten), kaas en eieren. Plantaardige bronnen van eiwit zijn brood, rijst, pasta, peulvruchten, noten en paddenstoelen. Het kost namelijk twee keer zo veel energie om eiwitten af te breken ten opzichte van bijvoorbeeld koolhydraten, en hierdoor krijgt je stofwisseling een oppepper.  Dit resulteert weer in het verlies van vet, minder hongergevoelens en het behoud van spiermassa. Water is ook erg belangrijk als je je metabolisme wilt versnellen. Metabolisme is de snelheid waarmee je lichaam voedsel afbreekt en omzet in energie. Het drinken van genoeg water zorgt er volgens het Journal of Clinical Endocrinology al voor dat je stofwisseling toeneemt met 30%. Het drinken van ijskoud water is zelfs nog effectiever om je metabolisme te versnellen. Je lichaam moet het koude water op lichaamstemperatuur brengen en dat kost calorieën.

Bekijk ook:
Schermtijd verminderen? Dit doe je met deze drie praktische tips!

Meer bewegen en minder eten is dus zeker niet de enige manier om af te vallen. Veel water drinken, zorgen dat je genoeg eiwitten binnen krijgt en rustig eten zijn al een goed begin om overgewicht tegen te gaan. Als deze opties niet werken kun je altijd nog besluiten om je vetcellen te laten bevriezen.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.