paw patrol politiegeweld

“Paw Patrol verheerlijkt politiegeweld”

0 Shares

Paw Patrol wordt kritisch bekeken sinds de Black Lives Matter beweging weer is opgestart. Het kinderprogramma zou politie geweld verheerlijken. Eerder deze maand heeft Netflix het programma ‘Little Britain’ al verwijderd vanwege de blackface-sketches, en HBO heeft de film ‘Gone with the Wind’ offline gehaald. Nu is het de beurt aan Paw Patrol.

Paw patrol verheerlijkt politiegeweld

Paw patrol is een kinderprogramma waarbij zes geanimeerde puppy’s samen een reddingsteam vormen. In het team zitten onder andere een brandweer, bouwvakker en een politieagent. Vooral dat laatste is waar alle ophef om gaat. Paw Patrol heeft ondertussen al zeven seizoenen en is uitgegroeid tot een ware franchise. Ook staat er een bioscoopfilm op de planning.

In de Verenigde Staten wordt opgeroepen om de politiehond, Chase, uit de serie te schrijven. De serie zou kinderen ‘brainwashen’ en laten denken dat ‘wetshandhaving iets nobels is’.

Politieagenten niet onschuldig

Het argument is vooral dat Paw Patrol kinderen laat denken dat politieagenten geen kwaad doen, terwijl dit volgens de mensen die klagen juist wel het geval is. Het is nog niet bekend hoe de makers van Paw Patrol hier tegenover staan, of wat voor actie zij gaan ondernemen. Vorige week hebben zij 5 dagen niks op Twitter gezet zodat er ruimte was voor de Black Lives Matter beweging.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

2 Comments

  1. Sander Kiesel Reply

    Goede zet van de makers om niets te schrijven en zo deze gekkies steeds waanzinniger onzin te laten schrijven. Ze maken zichzelf zo belachelijk dat ze hun eigen graf graven. Hoewel, er zijn nog veel te veel slapjanussen die vooral aan deze idiote eisen toegeven om maar niet van discriminatie beticht te kunnen worden. Ik noem dit laatste het negerzoen effect.

  2. Sjaak Trekhaak Reply

    Gewoon pure onzin, dit is een “kinderprogramma” hoe kun je je hierdoor aangesproken voelen als volwassene?

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.