paw patrol politiegeweld
Chris Dorney/123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

“Paw Patrol verheerlijkt politiegeweld”

Paw Patrol wordt kritisch bekeken sinds de Black Lives Matter beweging weer is opgestart. Het kinderprogramma zou politie geweld verheerlijken. Eerder deze maand heeft Netflix het programma ‘Little Britain' al verwijderd vanwege de blackface-sketches, en HBO heeft de film ‘Gone with the Wind' offline gehaald. Nu is het de beurt aan Paw Patrol.

Paw patrol verheerlijkt politiegeweld

Paw patrol is een kinderprogramma waarbij zes geanimeerde puppy's samen een reddingsteam vormen. In het team zitten onder andere een brandweer, bouwvakker en een politieagent. Vooral dat laatste is waar alle ophef om gaat. Paw Patrol heeft ondertussen al zeven seizoenen en is uitgegroeid tot een ware franchise. Ook staat er een bioscoopfilm op de planning.

In de Verenigde Staten wordt opgeroepen om de politiehond, Chase, uit de serie te schrijven. De serie zou kinderen ‘brainwashen' en laten denken dat ‘wetshandhaving iets nobels is'.

Politieagenten niet onschuldig

Het argument is vooral dat Paw Patrol kinderen laat denken dat politieagenten geen kwaad doen, terwijl dit volgens de mensen die klagen juist wel het geval is. Het is nog niet bekend hoe de makers van Paw Patrol hier tegenover staan, of wat voor actie zij gaan ondernemen. Vorige week hebben zij 5 dagen niks op Twitter gezet zodat er ruimte was voor de Black Lives Matter beweging.

Bekijk ook:
Elektrische step kopen? Dit zijn de wetten en regels

 

Bekijk ook:

Avatar foto
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

2 Comments

  1. Avatar fotoSander Kiesel Reply

    Goede zet van de makers om niets te schrijven en zo deze gekkies steeds waanzinniger onzin te laten schrijven. Ze maken zichzelf zo belachelijk dat ze hun eigen graf graven. Hoewel, er zijn nog veel te veel slapjanussen die vooral aan deze idiote eisen toegeven om maar niet van discriminatie beticht te kunnen worden. Ik noem dit laatste het negerzoen effect.

  2. Avatar fotoSjaak Trekhaak Reply

    Gewoon pure onzin, dit is een “kinderprogramma” hoe kun je je hierdoor aangesproken voelen als volwassene?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.