Bak je eigen brood, simpel en snel 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Bak je eigen brood, simpel en snel

Nu met we allemaal veel meer gebonden zijn aan huis, zijn we massaal aan het bakken geslagen. Een grote trend in bakkersland is momenteel het bakken van brood. Wist je al dat je helemaal geen ervaren broodbakker hoeft te zijn om zelf brood te kunnen bakken? Als je de tips & tricks in dit artikel volgt, moet het helemaal goed komen!

Wat heb ik nodig om mijn eigen brood te bakken?

Om zelf een lekker brood te kunnen bakken, zijn een aantal dingen van belang. Zo is het belangrijk dat je de juiste ingrediënten en de juiste verhoudingen van ingrediënten gebruikt. Het is ook belangrijk om het brood recept dat je gebruikt goed te volgen en geen stap ervan over te slaan. Natuurlijk is het ook handig als je de benodigdheden voor het bakken van brood in huis hebt zoals een beslagkom, weegschaal en een oven.

Kant-en-klare broodmixen

Wanneer je nog niet zoveel ervaring hebt met het bakken van brood, kan het handig zijn om een kant-en-klare broodmix te gebruiken. Je hoeft dan niet zelf op zoek te gaan naar allerlei ingrediënten en deze af te wegen, maar kunt direct aan de slag gaan met bakken. Baktotaal Bouwhuis is een webshop dat bakproducten verkoopt. Je vindt er onder andere uiteenlopende broodmixen: van speltbrood tot wit brood en van volkoren tot maïs. Er zit dus vast en zeker een broodmix bij die jij lekker vindt!

Zelf ingrediënten kopen en bakken

Houd je niet zo van kant-en-klare mixen? Dan kun je uiteraard ook gewoon een brood bakken met losse ingrediënten. Om een normaal volkoren brood te kunnen bakken, heb je het volgende nodig:

  • 500 gram volkorenmeel;
  • 1 theelepel bakkerszout;
  • 1 zakje droge gist;
  • 25 gram roomboter;
  • 325 milliliter water;

In deze video zie je hoe je precies een volkoren brood kunt bakken:

Handige hulpmiddelen voor het bakken van brood

Wist je trouwens al dat er tegenwoordig hele handige hulpmiddelen op de markt zijn, waarmee het een stuk eenvoudiger wordt om brood te bakken? Zo verkoopt Baktotaal Bouwhuis fijne rijsmandjes. Als je het brooddeeg in zo’n mandje laat rijzen, krijgt het deeg een hele mooie vorm. Daarnaast kun je ook gebruik maken van speciale broodbakstenen. Een broodbaksteen zorgt voor een stabielere temperatuur in je oven, waardoor je brood een lekkere krokante korst en bodem krijgt. Nog een handig hulpmiddel voor het bakken van brood is een broodbakmachine. Een broodbakmachine mengt, kneedt, rijst én bakt het brooddeeg voor je. Het resultaat? Een heerlijk versgebakken brood. Ideaal dus!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.