boerenprotest den haag
Saved Read later
Deel dit bericht

Mogelijk vertraging op de weg door boerenprotest Den Haag

Weggebruikers moeten morgen in en rondom Den Haag rekening houden met mogelijke vertraging. Boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) is van plan om weer actie te gaan voeren op Koekamp, vlakbij het Malieveld. 

Boerenprotest Den Haag

Het is nog niet bekend hoeveel overlast er precies ervaren zal worden. De actiegroep heeft namelijk nog niet laten weten hoeveel boeren er zullen meedoen aan het protest, of ze met de trekker komen en welke route ze nemen. De verkeersdrukte is allemaal afhankelijk van die drie factoren. Er wordt verwacht dat de eerste boeren vanavond rond 21:00 al vertrekken vanuit Brabant. Deze zullen geen gebruik maken van de snelweg.

FDF-voorman Mark den Oever heeft vanochtend laten weten dat er vierhonderd actievoerders met trekkers zouden opdagen, en ook nog eens honderd Brabantse boeren zonder trekker. Wat de precieze aantallen zullen zijn, zullen we morgen meemaken.

Brief voor de koning

Eerder was het plan om naar het paleis Huis ten Donck te gaan, maar hier heeft de gemeente Den Haag geen toestemming voor gegeven. De boeren willen de koning persoonlijk een brief overhandigen tegen de aanstaande Omgevingswet. De actie wordt Code Oranje genoemd. Met deze actie willen de boeren voorkomen dat de Tweede Kamer instemt met de stikstofplannen van het huidige kabinet. Als het aan Landbouwminister Carola Schouten ligt, wordt de wet nog vóór de kerstvakantie in de Tweede Kamer behandeld.

Bekijk ook:
70.000 parkeerboetes uitschrijven in één jaar? Het lukte deze Spaanse agent

Leidschendam

Na het protest in Den Haag willen de boeren doorrijden naar het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) in Leidschendam. Daar zal in de middag nog een manifestatie plaatsvinden. Tijdens deze acties zullen de boeren zich wel aan de coronamaatregelen houden die op dit moment van kracht zijn. Denk hierbij aan het dragen van mondkapjes en het houden van voldoende afstand.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.