in

Koop jij weleens bij de toko?

Lees hier waarop je moet letten

Misschien stond je ooit een keer in de toko en had je plots geen idee wat je moest kopen. Zoveel producten die je nog nooit van je leven hebt gezien. Het omgekeerde kan ook, je kwam thuis met allerlei producten, maar ze vielen een beetje tegen. Bij de toko koop je ingrediënten die je gerechten net een andere smaak geven dan wat je gewend bent. Als je weet wat je moet kopen kan het alleen maar positief uitvallen.

De meeste toko’s verkopen ingrediënten die je in de supermarkt niet tegenkomt. De toko heeft over het algemeen ook een veel breder assortiment exotische producten. Lees verder en ontdek wat de beste producten zijn die je bij de toko koopt.

Gedroogde en verse specerijen

Gedroogde specerijen in grootverpakking in plaats van mini potjes is de insteek. Als je merkt dat je veel specerijen gebruikt kan het uit om af en toe een voorraad in te slaan. Let wel op dat de meeste gedroogde specerijen na een paar jaar minder aroma bevatten nadat je ze hebt geopend.

Bekijk ook:
Vrouw gaat viral op TikTok met verhaal over hoe ze lintwormen kreeg door het eten van voorverpakte salades

De dure specerijen zoals vanille en saffraan worden soms erg laag geprijsd. Het gaat dan om mindere kwaliteit.

Tofu en andere vleesvervangers

Veel soorten tofu van verschillende zachtheid. Ook kun je bij de toko meestal terecht voor paneer en seitan.

Noodles en rijst

Kun je geen genoeg krijgen van instant noodles? Je zult de toko dankbaar zijn.

Woksaus en currypasta

Bij dit soort producten moet je goed opletten. Lees zelf de ingrediëntenlijst en haal Google erbij als je niet begrijpt wat het ingrediënt voorstelt. Vooral als het gaat om samengestelde woksauzen. De sojasaus, oestersaus en rijstazijn zitten gegarandeerd in grote flessen, een perfecte toevoeging aan je gerecht.

Alles voor sushi en misosoep

Nori, kombu, natto, wakame, gedroogde shiitake en misopasta. Ze hebben alles voor een Japanse avond.

Rauwe pinda’s

Rauwe pinda’s die je zelf nog moet bakken en kruiden. Yum!

Andere groentes

Diverse bladgroenten en exotische vruchten zijn een verfrissende afwisseling. Wees op bladgroenten wel kritisch, ziet het er niet fris uit? Niet kopen. Zorg er altijd voor dat je de groente verhit.

Bekijk ook:
Hoe ontbijten ze in andere landen?

Ingevroren voedselwaren

Voor de echte avonturier: de diepvriesafdeling. Ga ervanuit dat de meeste zeevruchten niet duurzaam gevangen zijn. Onthoud ook, koelingsinstallaties werken niet altijd optimaal tijdens het transport. Mijn advies, houd het bij de dumplings.

Doe alsof je op een buitenlandse markt bent

Er zijn verschillende dingen waar je zelf op kunt letten om te bepalen of de toko in orde is. Kijk goed rond en beoordeel zelf of het er netjes uitziet. Hoe liggen het fruit en de groente erbij? Ruiken en goed kijken is vooral het motto als het gaat om versproducten. Let ook op het personeel, zijn ze druk in de weer of doen ze helemaal niks? Lopen er meer klanten rond in de toko? Dat laatste is een goed teken. Laat dure producten die extreem laag geprijsd zijn liggen. Als je dit in de gaten houdt, kun je je culinaire kunsten naar het volgende niveau tillen.

Geschreven door Marilisa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Week 46 Nieuwsquiz

Waarom wordt de Wattage en de hoeveelheid licht (Lumen) door elkaar gehaald?