in

OMGOMG sadsad AngryAngry

Boerenprotest en fileleed

Opnieuw zijn de boeren ten strijde getrokken. Met hun arsenaal aan tractoren blokkeren ze vandaag weer diverse snelwegen in ons land, met alle ongemakken van dien. Was het op 1 oktober van dit jaar nog een georganiseerd protest, vandaag is het een chaotische bende en lijkt het op een ieder-voor-zich tafereel waarbij zelfs de politie moet worden ingezet om alles in goede banen te leiden.

Kritiek filerijders liegt er niet om

“Het is een zooitje ongeregeld en het moet een keer afgelopen zijn. We staan hier al uren in de file en dat is echt niet grappig. Hiermee bereiken ze alleen maar dat straks heel Nederland zich tegen hen keert en dat moet toch niet de bedoeling zijn.”

Deze reactie van een geïrriteerde filerijder is er slechts één van de velen die we voorbij zien komen en het lijkt erop dat Nederland klaar begint te raken met lukrake acties als die van vandaag.

We vinden het prima dat er actie wordt gevoerd, maar we moeten er zelf niet teveel last van hebben. Dat is uiteraard Nederland op z’n smalst.

Heeft het allemaal nog wel zin?

Dat is wat menigeen zich afvraagt. Dat weten we echter nooit. We hebben te maken met een nogal verdeelde regering, dus het kan vriezen of het kan dooien. Het blijft dus een beetje een nee-heb-je, ja-kun-je-krijgen protest. Met nietsdoen bereik je sowieso je doel niet. Laat je dus horen, verstoor de rust en wie weet…

Lees ook:
Belastingdienst ontvangt 9,3 miljoen aangiften in twee maanden

Maar met het uren in de file staan van enorm veel automobilisten, die hierdoor flink wat CO2 en stikstof uitstoten, schiet je ook het doel van reduceren voorbij.

Actie voeren…het blijft iets waar twee kanten aanzitten. En wat goed of kwaad is, daar zijn de meningen over verdeeld.

Dus voor de boeren; Zet hem op, jongens!

Voor de filerijders; Sterkte straks, tijdens de spits!

En verder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Spannend kerstcadeau? Nederlandse mariniers uit de kleren!

Wat vinden we er van dat steeds meer kinderen vloggen?