in

Boeren herdenken 75 jaar vrijheid op unieke manier

boeren vrijheid

Maandagavond zijn de boeren weer in actie gekomen, maar ditmaal was het niet om te protesteren. Ruim 200 boeren zijn met trekkers en al samengekomen om een ode te brengen aan de bevrijding van Nederland. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat wij bevrijd zijn.

Uniek schouwspel

‘S middags werden de woorden ’75 jaar vrijheid’ al afgezet met lint. Dit gebeurde op een veld achter een boerderij. Hier werd ook een fakkel bij uitgetekend. De boeren zijn niet veel later aangekomen op het veld. De trekkers werden in de uitgezette vorm neergezet om het beeld compleet te maken.

Zwaailichten

Het was al een mooi beeld, met de trekkers in de opstelling rondom de woorden, maar het werd nog spectaculairder. Zodra het begon te schemeren werden de zwaailichten aangezet om het beeld compleet te maken. Zodra het donker was bleven alleen de zwaailichten nog aan. Natuurlijk waren er wel regels die gevolgd moesten worden door de coronamaatregelen. Vele boeren zijn dan ook in hun trekkers gebleven, en de boeren die wel een praatje wilde maken bleven op voldoende afstand van elkaar.

Bekijk ook:
Horeca mogelijk weer open op korte termijn

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.