LED-lampen zijn al helemaal ingeburgerd 12
Saved Read later
Deel dit bericht

LED-lampen zijn al helemaal ingeburgerd

Waar we tot voor kort nog enige twijfel zagen als we het woord ‘LED-lampen’ of ‘LED-verlichting’ lieten vallen, zijn dit type van lampen nu toch wel al helemaal ingeburgerd. Het feit dat LED-lampen niet meer dat koele tot bijna ijskoude blauwachtige licht uitstralen, heeft hier veel toe bijgedragen. LED-bronnen bestaan nu in koud wit licht tot warm wit licht. En de vormen van de lichtbronnen hebben ook een hele evolutie ondergaan. Je vindt ze nu in kaarslampjes, gekleurde lampen, LED-strips, spots, TL-lampen en verder mooie peervormen en bolvormen bijvoorbeeld. Met andere woorden: de LED-lampen hebben de vroegere gloeilampen en spaarlampen helemaal verdrongen. In dit artikel geven wij jou heel wat informatie voor als jij op zoek bent naar LED-lampen.

LED-lampen zijn al helemaal ingeburgerd 15

Hoe zit het precies met Watt, Kelvin, Lumen, beam…?

Vroeger was het duidelijk: een gloeilamp was bijvoorbeeld 20, 40, 60… Watt. Daarmee wist je voldoende. Eventueel had je ook nog keuze tussen een doorschijnende en matte lamp. Meer viel er niet te weten. Bij LED-lampen werkt het echter anders. Bij de specificaties lees je met hoeveel Watt ze ongeveer overeenkomen. Maar dit is niet meer het belangrijkste, ze verbruiken sowieso toch weinig energie. Het belangrijkste is de Kelvin en de Lumen waarde. Kelvin slaat op de ‘warmte’ van het licht. Hoe lager de Kelvinwaarde is, hoe warmer (geler) het licht is en hoe hoger de Kelvinwaarde is, hoe kouder (witter) het licht is.

Bekijk ook:
Tijd voor een nieuwe vloer? De meest gekozen opties en trends

Lumen slaat dan weer op de lichtsterkte. Als je sterk gericht licht wilt, kies je voor een hoge Lumenwaarde. Wil je sfeervol licht, ga dan voor een lage Lumenwaarde. De beam wordt ook wel de gradenbundel genoemd. Dit is de hoek waaronder het licht uit de lamp komt. Het geeft dus ook het oppervlak aan dat beschenen wordt door je lamp. Kies je voor gericht licht op een kleine oppervlakte, of wil je een brede uitstraling van je lamp? Als dit alles jou toch nog wat te technisch overkomt, vraag dan gerust aan de verkoper welke lamp je het beste kiest.

LED-lampen zijn al helemaal ingeburgerd 16

Diverse stijlen van armaturen met LED-lampen? Het kan!

Als je bij LED-lampen nog altijd aan spots denkt, dan helpen wij jou graag je mening veranderen. Tegenwoordig zitten er LED-lampen in alle types, stijlen en vormen van lampen. Zowel voor binnen als voor buiten vind je lampen waar LEDs in passen. En je vindt ze met diverse types van fitting. LED-lampen zijn geschikt voor klassieke luchters, leuke vintage verlichting, stoere industriële lampen, landelijke verlichting en moderne of design armaturen.

Bekijk ook:
Investeren in warmtepompen: kosten, voordelen en subsidies uitgelicht

Wil je diffuus licht door middel van lampenkappen of wil je de lichtbron zichtbaar houden maar toch gezellig licht creëren? Ga je voor strakke TL-lampen, spots of inbouwspots? Het kan perfect! Elke lamp die je je ook maar kunt indenken, is geschikt voor LED-lampen. Laat je dus vooral niet tegenhouden bij het woord ‘LED-lamp’ maar kies voor je verlichting gewoon de stijl en het design dat jij wenst. LED-lampen doen gewoon wat ze moeten doen: licht brengen daar waar jij het wilt en precies zoals jij het wilt.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.