in

Moeder verdacht van wurgen pasgeboren baby

De rechtszaak wordt over een paar maanden inhoudelijk behandeld

moeder haaksbergen moord baby

Vanmorgen is een rechtszaak begonnen tegen een 30-jarige vrouw uit Haaksbergen. Zij zit al maanden in voorarrest en wordt verdacht van het vermoorden van haar pasgeboren zoontje. Er wordt vanuit gegaan dat ze de baby heeft gewurgd met de ceintuur van haar badjas.

Moeder uit Haaksbergen vermoord zoon

De vrouw was niet aanwezig bij de zitting, maar heeft wel een verklaring bij de politieverhoren afgelegd. Deze verklaringen waren echter minimaal. De moeder zegt zich niets te herinneren van die bewuste nacht en zegt dat onderzoek het wel zal uitwijzen. Zij heeft geen medische hulp ingeschakeld na de dood van haar baby, maar verstuurde volgens justitie wel appjes over ‘koetjes en kalfjes’ naar anderen.

Verwondingen baby

Justitie heeft tijdens de zitting een aantal gruwelijke details naar voren gebracht. Zo zou zij met opzet verwondingen hebben toegebracht op het lichaam. De baby had een schedelbreuk van maar liefst 8 centimeter en een bloeduitstorting op de tong.

Bekijk ook:
Nieuwsquiz – Week 8

In eerste instantie wordt de vrouw moord ten laste gelegd, omdat er volgens het OM sprake is van een vooropgezet plan. Mocht dit niet bewezen kunnen worden dan wil het OM dat de rechtbank de vrouw alsnog veroordeelt wegens doodslag.

Ziekenhuis

De nacht voor Eerste Paasdag brachten de moeder en haar partner het kind naar het ziekenhuis van Enschede. De medewerkers in het ziekenhuis vonden de omstandigheden waaronder dat gebeurde echter nogal verdacht, en besloten daarop de politie in te schakelen.

Videoreconstructie

Forensisch experts hebben onderzoek gedaan in en rondom de woning van het stel. Ook is er een videoconstructie gemaakt. De moeder was hierbij aanwezig. Zij gaf aanwijzingen over hoe die fatale nacht er in haar hoofd eruit zag. Ook een zoekteam van Defensie heeft onderzoek gedaan met speciale radarapparatuur. Hiermee kan er door muren en in de grond worden gekeken.

De ouders zijn na een eerste verklaring op vrije voet gekomen, maar enkele dagen later werd de moeder alsnog aangehouden. De vader is intussen geen verdachte meer. Het is tevens niet het eerste kind van de vrouw. Zij heeft nog een ander kind gehad wat ook maar heel kort leefde. In beide gevallen wist niemand in haar omgeving dat ze zwanger was, en zij vertelde tegen haar vrienden en familie dat zij dit zelf ook niet wist. Naar verwachting zal de rechtszaak eind dit jaar en anders begin volgend jaar inhoudelijk behandeld worden.

Bekijk ook:
Leuke weetjes over de nieuwe Tweede Kamer

 

Bekijk ook:

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Gaat de spoedwet onze vrijheid aan banden leggen?

      waylon shirtless

      Waylon gaat shirtless voor body positivity