moeder haaksbergen moord baby
Saved Read later
Deel dit bericht

Moeder verdacht van wurgen pasgeboren baby

Vanmorgen is een rechtszaak begonnen tegen een 30-jarige vrouw uit Haaksbergen. Zij zit al maanden in voorarrest en wordt verdacht van het vermoorden van haar pasgeboren zoontje. Er wordt vanuit gegaan dat ze de baby heeft gewurgd met de ceintuur van haar badjas.

Moeder uit Haaksbergen vermoord zoon

De vrouw was niet aanwezig bij de zitting, maar heeft wel een verklaring bij de politieverhoren afgelegd. Deze verklaringen waren echter minimaal. De moeder zegt zich niets te herinneren van die bewuste nacht en zegt dat onderzoek het wel zal uitwijzen. Zij heeft geen medische hulp ingeschakeld na de dood van haar baby, maar verstuurde volgens justitie wel appjes over ‘koetjes en kalfjes' naar anderen.

Verwondingen baby

Justitie heeft tijdens de zitting een aantal gruwelijke details naar voren gebracht. Zo zou zij met opzet verwondingen hebben toegebracht op het lichaam. De baby had een schedelbreuk van maar liefst 8 centimeter en een bloeduitstorting op de tong.

In eerste instantie wordt de vrouw moord ten laste gelegd, omdat er volgens het OM sprake is van een vooropgezet plan. Mocht dit niet bewezen kunnen worden dan wil het OM dat de rechtbank de vrouw alsnog veroordeelt wegens doodslag.

Bekijk ook:
De beste babyfoons met camera; een top 5!

Ziekenhuis

De nacht voor Eerste Paasdag brachten de moeder en haar partner het kind naar het ziekenhuis van Enschede. De medewerkers in het ziekenhuis vonden de omstandigheden waaronder dat gebeurde echter nogal verdacht, en besloten daarop de politie in te schakelen.

Videoreconstructie

Forensisch experts hebben onderzoek gedaan in en rondom de woning van het stel. Ook is er een videoconstructie gemaakt. De moeder was hierbij aanwezig. Zij gaf aanwijzingen over hoe die fatale nacht er in haar hoofd eruit zag. Ook een zoekteam van Defensie heeft onderzoek gedaan met speciale radarapparatuur. Hiermee kan er door muren en in de grond worden gekeken.

De ouders zijn na een eerste verklaring op vrije voet gekomen, maar enkele dagen later werd de moeder alsnog aangehouden. De vader is intussen geen verdachte meer. Het is tevens niet het eerste kind van de vrouw. Zij heeft nog een ander kind gehad wat ook maar heel kort leefde. In beide gevallen wist niemand in haar omgeving dat ze zwanger was, en zij vertelde tegen haar vrienden en familie dat zij dit zelf ook niet wist. Naar verwachting zal de rechtszaak eind dit jaar en anders begin volgend jaar inhoudelijk behandeld worden.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.