in ,

Pasgeboren baby mishandeld – man geeft corona de schuld

“Zonder de coronalockdown was dit niet gebeurd”

baby mishandeld

Als je dacht dat het niet gekker kon worden: een 38-jarige man uit België is helemaal uit zijn plaat gegaan tijdens de lockdown. Zijn dochtertje van amper twee maanden oud werd daarbij mishandeld, samen met zijn vriendin en stiefdochter. Zijn verklaring? Corona en een ‘huilbaby’.

Pasgeboren baby mishandeld

De mishandeling vond op 16 april plaats in de stad Geel. Vandaag moest de man voor de rechtbank verschijnen. De lockdown was één maand bezig in België toen de alcoholverslaving van de man weer omhoog kwam. De man werd uit een dronken roes wakker door het gehuil van zijn dochtertje. Hij deed een poging om de baby te troosten, maar ging door het lint toen dat niet het gewenste effect had.

De man heeft onder andere de baby met één arm vastgepakt en van een meter hoog in haar bed gegooid, haar op het verzorgingskussen gesmeten en haar ondersteboven aan één been vastgehouden terwijl hij de trap op en af liep.

Bekijk ook:
De 10 plagen die Sydney kwellen

Vriendin en stiefdochter mishandeld

Ook zijn vriendin en stiefdochter hebben de wind van voren gekregen. Zo is de neus van zijn vriendin gebroken nadat hij een bierflesje in haar gezicht gooide. “Waarom dit gebeurd is? Een combinatie van corona en een huilbaby”, verklaarde de man tijdens het onderzoek.

De man zit al acht weken achter tralies wachtend op de uitspraak. Zijn vriendin heeft de rechter proberen te overtuigen dat dit de schuld is van zijn drankprobleem, en dat hij normaal niet agressief is. Ook zou hij zich willen laten begeleiden zodra hij weer vrij komt.

De openbare aanklager werd juist meer verontrust toen zij dit vertelde. “Hoe je het ook wendt of keert, dit is een gezin met een dynamiek van geweld.”, aldus de openbare aanklager. Het openbare ministerie heeft een gevangenisstraf van 18 maanden gevraagd, evenals voorwaarden rondom het alcoholgebruik. Op 30 juni beslist de rechtbank over de definitieve uitspraak.

Bekijk ook:
Bestaan aliens echt? Zo komen we er het snelst achter

 

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Thaise koning maakt het steeds bonter

Deze broodje-aapverhalen kende je nog niet