Met baard en buik, zwanger over straat 12
Met baard en buik, zwanger over straat
Saved Read later
Deel dit bericht

Met baard en buik, zwanger over straat

12 weken zwanger is de 29-jarige Ryan uit Hilversum. Hij verwacht samen met zijn partner David een eerste kindje en dit mag iedereen weten. Zij hopen dat hun kind een voorbeeld is voor veel andere ouders. Man of vrouw of transgender, of wat dan ook, het maakt niet uit.

Ryan is de hele dag echt misselijk en voelt zich erg moe. Hij heeft de eerste echo gehad en nu mag iedereen het weten dat het stel een eerste kindje verwacht. Ryan is erg gespierd en heeft een grote baard. Hij is als meisje opgevoed en is ongeveer zes jaar geleden begonnen aan zijn transitie. Hij voelt zich geen man en geen vrouw. Ryan heeft wel een baarmoeder en kan dus zwanger worden. Hij heeft hier bewust voor gekozen om eventueel nog kinderen te kunnen krijgen. De baarmoeder en de eierstokken bleven tijdens de transitie gespaard.

Zwangerschap liet op zich wachten

Zwanger worden ging niet vlotjes en vanzelf. Het is niet zo dat het stel niet zonder hulp een kindje kan krijgen maar het lukte gewoonweg niet. Ryan kreeg de afgelopen jaren testosteron voor zijn transitie en moest van de hormonen af. Anderhalf jaar verder kreeg het koppel goed nieuws en na een zwangerschapstest te hebben gedaan, zag hij dat hij zwanger was. Zijn partner kon het niet geloven en bleef maar vragen of het echt zo was. Nu wordt het steeds meer werkelijkheid voor David.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Elkaar gevonden via Tinder

David is geboren als man en is homoseksueel. Het stel heeft elkaar via Tinder ontmoet. Het was direct liefde op het eerste gezicht. In Nederland heeft een handjevol trans mensen na een transitie, een gezin gesticht maar de meeste koppels hadden voor hun transitie al kinderen. Het stel is dus vrij uitzonderlijk maar hoopt dat het krijgen voor mensen zoals zij steeds vanzelfsprekender wordt. Iedereen moet de liefde van een kind mogen ervaren vinden zij.

Ryan en David staan open voor vragen

Het zal voor sommige mensen zo zijn dat het wennen blijft en dat snappen David en Ryan ook. Ook beantwoorden zij graag de vragen die mensen in hun omgeving hebben. Zij hebben liever dat mensen vragen dan oordelen. Zien mensen op straat dat Ryan zwanger is? Dat denkt hij niet want hij is grof gebouwd. Men zal eerder denken dat hij een bierbuik heeft dan dat hij een kindje draagt, zegt hij hier zelf over.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.