Is minister Hugo de Jonge hardleers? 12
Is minister Hugo de Jonge hardleers?
Saved Read later
Deel dit bericht

Is minister Hugo de Jonge hardleers?

Het blijkt toch echt wel het geval te zijn. Onze minister van volksgezondheid is soms best hardleers. Hij laat keer op keer zien dat het inzicht wat hij vergaart door naar het OMT te luisteren niet altijd goed is. Hij heeft bovendien wat kenmerkende uitspraken. Een van de bekendste is wel “dansen met Jansen”. 

Ook deed hij uitspraken over festivals waarmee hij eigenlijk zijn middelvinger liet zien aan de organisatoren en het festivalpubliek. Volgens hem zijn festivals onmogelijk terwijl in andere landen wordt aangetoond dat de risico’s erg blijken mee te vallen. Minister De Jonge loopt zo nu en dan een doodlopende straat in. Er is al langer bekend dat bij grote evenementen niet per se een verspreiding van het virus hoeft rond te gaan. De opening van het honkbalseizoen in Texas en de bekerfinale in Belgrado verleden jaar, lieten geen hoge besmetting uitbraken zien. Ook bij andere wedstrijden zijn er geen grote uitbraken geweest.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Belgen genieten van festivals

In België is het weer mogelijk om naar een festival toe te gaan en daar maakten de Belgen gretig gebruik van. Het kan best zijn dat er zo nu en dan iets gebeurt en er wel een uitbraak plaatsvindt maar je kan moeilijk de jeugd vragen om op hun kamer te blijven zitten. Los van de positieve impulsen voor hun geestelijke en fysieke gezondheid is het buiten zijn en plezier maken, juist goed voor hen.

Vaccinatie is de enige uitweg voor De Jonge

Hier in Nederland worden dat soort overwegingen niet gemaakt door onze minister. Hij heeft een beeld voor ogen en dat is dat wij allemaal een prikje moet nemen. Daarna zou er weer alles mogen en kunnen. Helaas blijkt dit niet zo te gaan in de rest van de wereld, aangezien we zien in diverse landen dat ook gevaccineerde ziek worden.

Nieuwe kreet

Deze week heeft de minister een nieuwe kreet bedacht. Men moet op de kont blijven zitten in het stadion bij de voetbalwedstrijden anders zwaait er wat. De Jonge maakt zich niet echt populair met dit soort uitspraken. Het lijkt een beetje kortzichtig te zijn. Waarom leert hij niet van de ervaringen in andere landen met dit soort bijeenkomsten en waarom blijft hij het de Nederlanders onmogelijk maken om een beetje plezier te kunnen maken?

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

862

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.