Ajax presenteert Bob Marley-shirt 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Ajax presenteert Bob Marley-shirt

Ajax heeft vandaag het derde tenue voor het huidige seizoen 2021/2022 gepresenteerd. Het shirt is een eerbetoon aan de reggaeartiest Bob Marley en zijn bekende liedje Three Little Birds.

Het tenue ziet er bijzonder uit en verwijst op meerdere manieren naar Bob Marley. Het shirtje is zwart en heeft verder rode, gele en groene elementen. Zo zie je deze kleuren onder meer terug komen op de mouwen van het shirt en bij de nummers en namen van de spelers. Op de achterkant van het shirt staan – net onder de kraag – drie kleine vogeltjes rustend op de Amsterdamse Andreskruisen afgebeeld. Dit is ook weer een verwijzing naar het liedje van Bob Marley. Het nieuwe tenue kan je in de onderstaande video zien:

De connectie tussen Ajax, Bob Marley en Three Little Birds ontstond in 2008, toen Ajax in Wales een vriendschappelijke wedstrijd speelde tegen Cardiff City FC. Na de wedstrijd moesten de fans van Ajax nog wat langer in het vak blijven zitten. Dat was bepaald geen straf, wan tondertussen werden ze vermaakt door de stadion-dj met wat leuke liedjes. Zo werd ook Three Little Birds gedraaid en dat nummer is sindsdien erg geliefd bij de Ajax supporters.

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van Ajax?

Ajax webshop overbelast door enorme toestroom van kopers

De fans van Ajax zijn dolenthousiast over het nieuwe shirtje. Veel supporters wilden het meteen in huis halen, maar dat lukte niet iedereen omdat de webshop overbelast raakte door de enorme toestroom van kopers. Zij zullen nog even geduld moeten hebben, maar Ajax zal vast genoeg shirts hebben om iedereen uiteindelijk tevreden te stellen.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.