in

‘Master’ bedroom verleden tijd vanwege seksisme en slavernij

Ook ‘zijn’ en ‘haar’ worden niet meer gebruikt

master bedroom

Volgens tientallen Britse makelaars moet de term ‘master’ bedroom in de ban. Dit vanwege de toespelingen die het zou hebben op seksisme en slavernij. Het gaat vooral om makelaars in Londen en het zuiden van Engeland.

Master bedroom mag niet meer

In het zuiden van Engeland zijn meerdere makelaars van plan om de term ‘master bedroom’ te schrappen. Hiermee hopen ze de jongere, sociaal bewuste kopers aan te spreken. De huizenzoekers in Londen en het zuiden van Engeland zijn aan het veranderen. Er is steeds meer sprake van politieke correctheid. Het gaat dan vooral om kopers van begin twintig tot midden veertig van over de hele wereld. Elke vorm van racisme of seksisme vinden zij zeer beledigend, aldus een van de makelaars.

John Legend

Zanger John Legend heeft al eerder Amerikaanse makelaars op de vingers getikt omdat zij de term ‘master’ nog steeds gebruikten. Er vinden dan ook veel verandering plaats sinds de Black Lives Matter-beweging weer is opgestaan. Een makelaar in Bristol, met 50 kantoren, laat weten dat de beweging zijn bedrijf bewuster heeft gemaakt van hun gedrag. Hij wilt er nu dan ook voor zorgen dat mensen met respect worden behandeld en dat betekent ook de term ‘master’ schrappen.

Lees ook:
Zoektocht naar vermiste Mathijs hervat met honden en paarden

Neutrale kamernaam

Door neutrale kamernamen te gebruiken zou geen enkele koper zich beledigd hoeven voelen. Ook zal er niet meer gesproken worden over ‘zijn’ of ‘haar’ badkamer. Dit heeft dan weer te maken met koppels van hetzelfde geslacht die bij de groep potentiële kopers kan zitten.

Toch zijn er ook makelaars die tegen deze veranderingen zijn. Zij vinden de ommezwaai belachelijk en zeggen dat op deze manier onze geschiedenis en erfgoed genegeerd wordt. De landelijke vereniging van makelaars in Engeland heeft nog geen commentaar gegeven op de naamswijziging van de ‘master’ bedroom’.

 

Bekijk ook:

Een Reactie

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top 10 gevaarlijkste kinderen

Phishing, zo werken internetfraudeurs