zwarte barbies
Anton Ivanov/123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Barbie gaat meer zwarte modellen toevoegen

De maker van Barbie, Mattel, zal meer zwarte vrouwen gaan eren. Het bedrijf heeft beloofd dat meer dan de helft van de speciale edities zwarte en andere niet-witte vrouwen zullen voorstellen. Het afgelopen jaar werden onder meer zangeres Ella Fitzgerald en burgerrechtenactiviste Rosa Parks geëerd.

Zwarte Barbies

Onderzoek heeft uitgewezen dat meisjes vanaf 5 jaar oud al niet meer geloven dat ze alles kunnen worden. Voor zwarte meiden zou dat nog sterker gelden. Daarom zegt het bedrijf nog meer zijn best te willen doen om dat ‘droomgat' dicht te maken. Op dit moment is één op de vijf Barbie-poppen zwart. Tevens krijgen zwarte medewerkers bij Mattel een grotere stem krijgen. Ook is het bedrijf van plan om een betere afspiegeling van de maatschappij en zijn diversiteit te laten zien. Zwarte Barbie-poppen zullen ook een grotere rol krijgen in reclames van het merk.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.