europees parlement zwarte piet
Saved Read later
Deel dit bericht

Europees Parlement vindt dat Zwarte Piet moet stoppen

Een meerderheid van het Europees Parlement zegt dat Europese lidstaten moeten ophouden met tradities als Zwarte Piet. Dit blijkt uit een stemming op een amendement. Zwarte Piet wordt hiermee niet verboden, het amendement is namelijk niet bindend.

Europees Parlement over Zwarte Piet

Van de Nederlandse Europarlementariërs stemden VVD, PVV en SGP tegen een amendement met die strekking. CDA-lid Annie Schreijer-Pierik heeft ook tegen het amendement gestemd. Het Europees Parlement spreekt zich in het amendement uit tegen racistische tradities.

In totaal stemden 415 leden voor, en 216 tegen. Er waren 55 politici die niet gestemd hebben. Het CDA, de ChristenUnie en Forum voor Democratie hebben zich ook onthouden van een stem. GroenLinks, de PvdA, D66 en Partij voor de Dieren stemden voor.

Amendement tegen racistische tradities

Het Zwarte Piet-amendement maakt deel uit van een grotere resolutie, namelijk het veroordelen van racisme. Een ruime meerderheid van het Europees Parlement heeft het amendement aangenomen. De resolutie was het gevolg van een debat in Brussel over de dood van George Floyd. Er wordt onder andere gelezen in de tekst dat elke vorm van white supremacism moet worden vermeden.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Ook staat er dat de politie een voorbeeldrol moet hebben. Het gebruik van geweld moet dan altijd rechtmatig, proportioneel, noodzakelijk en een laatste redmiddel zijn. Etnisch profileren moet ook stoppen.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.