1500 euro boete voor 11 kilometer te hard
Saved Read later
Deel dit bericht

Man krijgt 1500 euro boete voor 11 km te hard rijden

In het Zuid-Duitse Oberfranken is een recordbedrag gerekend voor een overtreding van 11 kilometer per uur. De man reed 81 kilometer per uur in een 70-zone en mocht daarvoor 1500 euro neerleggen.

1500 euro boete voor 11 kilometer te hard

In Nederland lopen de verkeersboetes al gauw op. Als je hier 11 kilometer te hard rijdt kun je al een boete van 98 euro verwachten. In Duitsland zijn ze hier meestal wat minder streng mee, daar kost zo'n zelfde boete slechts 20 euro. Toch is het deze 26-jarige man gelukt om er 1500 euro van te maken.

De man reed in een BMW X5 maar liefst 81 kilometer per uur waar je maar 70 kilometer per uur mocht rijden. Door één simpele handbeweging wist hij de boete met vijfenzeventig keer te verhogen: de middelvinger.

https://www.facebook.com/PolizeiOberfranken/photos/a.1292924774062858/3239161292772520/?type=3

Rijverbod

De 26-jarige bestuurder stak dus zijn middelvinger op naar de snelheidscamera. De meetofficieren hebben toen de foto gemeld bij de rechtbank van Kulmbach. Zij hebben toen besloten dat de man een boete van 1500 euro zou krijgen en een rijverbod van een maand wegens belediging. De politie van Oberfranken heeft besloten de foto op Facebook te delen om de Duitse automobilist te waarschuwen voor de financiële gevolgen van zulke acties.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.