in

Man krijgt 1500 euro boete voor 11 km te hard rijden

Een simpel handgebaar was genoeg om de boete 75 keer te verhogen

1500 euro boete voor 11 kilometer te hard

In het Zuid-Duitse Oberfranken is een recordbedrag gerekend voor een overtreding van 11 kilometer per uur. De man reed 81 kilometer per uur in een 70-zone en mocht daarvoor 1500 euro neerleggen.

1500 euro boete voor 11 kilometer te hard

In Nederland lopen de verkeersboetes al gauw op. Als je hier 11 kilometer te hard rijdt kun je al een boete van 98 euro verwachten. In Duitsland zijn ze hier meestal wat minder streng mee, daar kost zo’n zelfde boete slechts 20 euro. Toch is het deze 26-jarige man gelukt om er 1500 euro van te maken.

De man reed in een BMW X5 maar liefst 81 kilometer per uur waar je maar 70 kilometer per uur mocht rijden. Door één simpele handbeweging wist hij de boete met vijfenzeventig keer te verhogen: de middelvinger.

Verwarnungsgeld verfünfundsiebzigfacht Mit ausgestrecktem Mittelfinger fuhr ein Autofahrer im April durch eine…

Geplaatst door Polizei Oberfranken op Maandag 3 augustus 2020

Rijverbod

De 26-jarige bestuurder stak dus zijn middelvinger op naar de snelheidscamera. De meetofficieren hebben toen de foto gemeld bij de rechtbank van Kulmbach. Zij hebben toen besloten dat de man een boete van 1500 euro zou krijgen en een rijverbod van een maand wegens belediging. De politie van Oberfranken heeft besloten de foto op Facebook te delen om de Duitse automobilist te waarschuwen voor de financiële gevolgen van zulke acties.

Bekijk ook:
De 10 plagen die Sydney kwellen

 

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De voordelen van handelen via een cryptobot

rusland corona vaccin

Rusland zegt corona vaccin ontwikkeld te hebben