in ,

Inbrekers bellen per ongeluk de politie tijdens eigen inbraak

Ook in Frankrijk zijn er criminelen geweest met veel pech

inbrekers bellen politie

In het Verenigd Koninkrijk zijn twee inbrekers op en wel heel speciale manier gepakt. Zij dachten heel leuk ergens in Staffordshire in te breken, maar hadden wel heel veel pech. Een van de agenten die het stel heeft gearresteerd vergeleek ze zelfs met de film ‘Home Alone’.

Inbrekers bellen per ongeluk de politie

Een van de inbrekers is per ongeluk op zijn telefoon gaan zitten. Nu is dat normaal gesproken geen probleem, maar als je een inbreker bent en per ongeluk 112 (of in dit geval 999) belt door op je telefoon te gaan zitten, dan is dat natuurlijk andere koek. Aan de andere kant kon de alarmcentrale gemakkelijk meeluisteren naar wat de inbrekers allemaal zeiden en deden tijdens hun inbraak. Er werden politieagenten op af gestuurd en de alarmcentrale bleef luisteren tot het moment waarop de agenten gearriveerd waren. Hoofdinspecteur John Owen vond het allemaal maar vrij lomp en kon er wel om lachen. Hij heeft dan ook een berichtje op Twitter geplaatst over het voorval.

Bekijk ook:
Top 10 gevaarlijkste gevangenissen ter wereld

 

Overvallers kiezen de verkeerde plek

Het is niet de eerste keer dat we een verhaal horen over criminelen met veel pech. In 2016 dachten twee criminelen dat het wel makkelijk zou zijn om de plaatselijke McDonald’s in Frankrijk te overvallen. Wat ze echter niet wisten, was dat er gewapende leden van een elite-paramilitaire macht op dat moment even trek hadden in een hamburgertje.

De overvallers stormden de zaak binnen en schoten naar het plafond terwijl zij schreeuwden dat iedereen op de vloer moest gaan liggen. Er werd ongeveer 2000 euro meegenomen voordat zij probeerde te vluchten. Van de 11 leden waren er 9 die in burgerkleding waren maar wel hun wapens bijhadden. De groep was gespecialiseerd in terrorisme en gijzelingen. De negen leden zijn achter de overvallers aangegaan en wisten de eerste te pakken toen hij op de trap viel.

De tweede overvaller was echter niet van plan om zichzelf makkelijk over te geven en bleef rennen met zijn shotgun onder zijn armen. Op een gegeven moment zou hij zelfs op de leden hebben geschoten, en dat had hij nu juist niet moeten doen. Zij vuurde een paar waarschuwingsschoten af. Toen hij nogmaals op hen probeerde te schieten hebben zij hem in zijn buik geraakt. Na een kort bezoekje aan het ziekenhuis mochten zij een straf uitzitten.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 gevaarlijkste gedetineerden ter wereld

Bekijk ook:

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Top 10 hardste militaire trainingen

      Top 20 populairste babynamen