inbrekers bellen politie
Saved Read later
Deel dit bericht

Inbrekers bellen per ongeluk de politie tijdens eigen inbraak

In het Verenigd Koninkrijk zijn twee inbrekers op en wel heel speciale manier gepakt. Zij dachten heel leuk ergens in Staffordshire in te breken, maar hadden wel heel veel pech. Een van de agenten die het stel heeft gearresteerd vergeleek ze zelfs met de film ‘Home Alone'.

Inbrekers bellen per ongeluk de politie

Een van de inbrekers is per ongeluk op zijn telefoon gaan zitten. Nu is dat normaal gesproken geen probleem, maar als je een inbreker bent en per ongeluk 112 (of in dit geval 999) belt door op je telefoon te gaan zitten, dan is dat natuurlijk andere koek. Aan de andere kant kon de alarmcentrale gemakkelijk meeluisteren naar wat de inbrekers allemaal zeiden en deden tijdens hun inbraak. Er werden politieagenten op af gestuurd en de alarmcentrale bleef luisteren tot het moment waarop de agenten gearriveerd waren. Hoofdinspecteur John Owen vond het allemaal maar vrij lomp en kon er wel om lachen. Hij heeft dan ook een berichtje op Twitter geplaatst over het voorval.

Bekijk ook:
Top 10 gevaarlijkste gevangenissen ter wereld

 

Overvallers kiezen de verkeerde plek

Het is niet de eerste keer dat we een verhaal horen over criminelen met veel pech. In 2016 dachten twee criminelen dat het wel makkelijk zou zijn om de plaatselijke McDonald's in Frankrijk te overvallen. Wat ze echter niet wisten, was dat er gewapende leden van een elite-paramilitaire macht op dat moment even trek hadden in een hamburgertje.

De overvallers stormden de zaak binnen en schoten naar het plafond terwijl zij schreeuwden dat iedereen op de vloer moest gaan liggen. Er werd ongeveer 2000 euro meegenomen voordat zij probeerde te vluchten. Van de 11 leden waren er 9 die in burgerkleding waren maar wel hun wapens bijhadden. De groep was gespecialiseerd in terrorisme en gijzelingen. De negen leden zijn achter de overvallers aangegaan en wisten de eerste te pakken toen hij op de trap viel.

De tweede overvaller was echter niet van plan om zichzelf makkelijk over te geven en bleef rennen met zijn shotgun onder zijn armen. Op een gegeven moment zou hij zelfs op de leden hebben geschoten, en dat had hij nu juist niet moeten doen. Zij vuurde een paar waarschuwingsschoten af. Toen hij nogmaals op hen probeerde te schieten hebben zij hem in zijn buik geraakt. Na een kort bezoekje aan het ziekenhuis mochten zij een straf uitzitten.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 gevaarlijkste gedetineerden ter wereld

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.