Is dit de domste crimineel ooit? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Is dit de domste crimineel ooit?

In onze jonge jaren hebben we het allemaal wel eens gehoord van onze ouders: misdaad loont niet. Nu is niet iedereen het daarmee eens anders zouden er immers niet zoveel misdaden worden gepleegd. De Amerikaan Donald Murray is het hier duidelijk ook niet mee eens. En om die reden liet hij duidelijk op zijn voorhoofd tatoeëren dat misdaad wel degelijk loont: Crime pays. Het is wel een echt statement maar of het slim is als je ook van de misdaad wilt rondkomen, is maar de vraag. Voorlopig lijkt het nog niet echt te lukken met Donald.

In november 2019 werd hij een tv-hit in de VS toen hij na een wilde achtervolging live op tv werd ingerekend. Miljoenen Amerikanen zagen zijn opvallende tattoo en zullen zich zijn gezicht ook beslist herinneren mochten ze hem tegenkomen. Ook dat is uiteraard niet zo bijster slim als je met misdaad je boterham wilt verdienen. Amper op vrije voeten werd Murray onlangs weer ingerekend na een achtervolging, nu zonder dat er tv-camera’s bij waren, maar inmiddels is hij uiteraard een Bekende Amerikaan. Voorlopig zit hij weer achter de tralies vanwege drugsbezit, autodiefstal en verzet bij arrestatie. Tijd om zich weer te bezinnen over de juistheid van zijn tattoo.

Bekijk ook:
In deze moderne landen komen nog steeds kinderhuwelijken voor

Hoe herken ik een dief?

Vroeger waren het niet de dieven maar de autoriteiten die er voor wilden zorgen dat misdadigers goed herkenbaar werden. In ons land werden in tegenstelling wat men vaak denkt vrijwel nooit handen afgehakt van dieven. Dat ging zo vaak mis dat men koos voor een oor, dat had ook nog als voordeel dat een recidivist nog een tweede oor kon worden ontnomen. Wie zonder oren rondliep, maakte maar al te goed duidelijk dat misdaad vaak niet loont. Ook werden misdadigers vaak gebrandmerkt in het gezicht. De beul zorgde er dan met een beetje kruit voor dat de veroordeelde boef een heel duidelijke letter op zijn wang of voorhoofd kreeg. In die tijd zou men het initiatief van Donald Murray zeker hebben gewaardeerd, dat zorgde alweer voor minder werk.

Andere domme staaltjes in de misdaad

In 2016 ging in Florida een opsporingsbericht uit voor een voortvluchtige crimineel. Deze zag ook het bericht en was bepaald niet tevreden over de foto die de politie had gebruikt. Zijn ijdelheid dwong hem om een veel betere foto te sturen met het verzoek om deze in toekomstige berichten te tonen. Uiteraard maakte de politie van dat buitenkansje gebruik en werd hij binnen enkele uren ingerekend. Wel een mogelijkheid om echt goede afdrukken te laten maken voor zijn dossier uiteraard.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

Ongeduld is ook geen goede eigenschap voor een efficiënte beroving. Omdat ze even voor een rood stoplicht moesten wachten besloot de passagier de taxichauffeur meteen maar te beroven en niet te wachten op een rustig moment. De agenten in de auto die achter de taxi stond, konden hun ogen niet geloven en dachten eerst dat het een grap met een verborgen camera was. Daarna rekenden ze de boef toch maar in. Veel moeite kostte dat niet.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.