horeca weer open
Saved Read later
Deel dit bericht

Horeca ondernemers dreigen toch open te gaan ongeacht maatregelen

Er werd eerder gezegd dat horeca ondernemers wellicht half december hun deuren mochten openen, maar dat blijkt nu niet meer het geval. Horeca ondernemers in heel het land dreigen nu volgend jaar gewoon open te gaan, ongeacht welke coronamaatregelen op dat moment gelden. Dit doen zij niet zo zeer uit protest tegen de maatregelen, maar omdat zij geen goede steunregeling krijgen van het kabinet.

Horeca toch open

Het kabinet krijgt nu een ultimatum voor zijn kiezen. Het initiatief komt vanuit een aantal leden van Koninklijke Horeca Nederland. Voorzitter Robèr Willemsen zegt ook dat hij de oproep gehoord heeft, maar stelt dat de vereniging nooit zal oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid. De KHN verwacht niet dat er vóór half januari versoepelingen zullen komen. Horeca ondernemers zijn radeloos, en de onrust is groot. Net zoals het feit dat de kans groot is dat verschillende ondernemers nu voor de laatste keer hun deuren hebben moeten sluiten.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Horeca gesloten

De horeca moest begin dit jaar voor het eerst hun deuren sluiten tijdens de eerste golf. Er was toen nog weinig bekend over het coronavirus, en het kabinet heeft toen alles op alles gezet om de verspreiding tegen te gaan. Niet allen de horeca werd gesloten, ook bibliotheken en scholen werden gesloten. Hierna was er een kleine periode waarin de horeca weer open mocht gaan mits er rekening werd gehouden met de 1,5 meter regel. Toch moest de horeca vorige maand weer opnieuw hun deuren sluiten. Er is sindsdien nog geen zicht op een heropening van de horeca, en veel ondernemers zitten met de handen in het haar. Op dit moment is het alleen mogelijk om eten en drinken af te halen of te laten bezorgen.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

3 Comments

 1. JohanBr Reply

  Eindelijk is er een beetje zicht op een oplossing omdat er meerdere vaccins lijken te werken. Heb dan nog even geduld en bijt door in plaats met zinloze dreigementen te komen. Niemand is verplicht om naar de horeca te gaan.

  Wat vergoedingen betreft: het smijten met belastinggeld met miljarden zoals nu gebeurt, krijgt echt wel een staartje.

 2. Melody Reply

  En te denken aan starters. Die vallen nog veel meer buiten de boot bij de tegemoetkomingen. Bijna elke starter verbouwt de zaak voor hij/zij opengaat en is een (forse) lening aangegaan. Er is dan wel een overname gedaan, maar ze hebben de eerste maanden geen inkomsten, omdat ze nog niet geopend zijn. Toch worden deze maanden met € 0,00 omzet meegenomen bij de berekening van de tegemoetkoming van de vaste lasten (TVL wordt berekend over de omzet). Ook bij de NOW wordt uitgegaan van het omzetverlies over de maanden vanaf overname (niet de opening, dus). De grootste lasten blijven dus voor de ondernemer, waardoor schulden zich enorm opstapelen. Het zou simpel op te lossen zijn door de omzet te nemen vanaf opening van de zaak, maar dat komt de overheid natuurlijk slecht uit. Failliet laten verklaren, is vaak geen optie voor eenmanszaken. Dan komt men met kinderen op straat te staan en is men hun (koop)huis kwijt. Het resultaat is dat de schulden de pan uit rijzen en de situatie uitzichtloos wordt.

 3. Rik Reply

  Ik snap dit volkomen. Hoe krom en pijnlijk moet het zijn als je je hele leven hebt gewerkt en geïnvesteerd in het opzetten van een succesvolle zaak en dit vervolgens in een half jaar tijd naar de klote ziet gaan terwijl mensen wel hutje mutje in een supermarkt mogen lopen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.