in

Horeca stapt dinsdag naar de rechter om coronasluiting aan te vechten

Zo’n dertig horecaondernemers stappen dinsdag naar de rechter

horeca naar de rechter

Afgelopen dinsdag kregen we de nieuwe maatregelen te horen. De grootste hiervan was dat de horeca opnieuw zijn deuren moest sluiten. Uiteraard is de horeca het daar niet mee eens. Er stappen dinsdag zo’n dertig horecazaken naar de rechten om het aan te vechten.

Horeca gesloten

Opnieuw moest de horeca woensdag om 22:00 zijn deuren sluiten. Dit had volgens het kabinet alles te maken met het oplopende aantal besmettingen en het risico daarop in de horeca. De horeca zegt niets meer te snappen van het beleid en willen gewoon zo snel mogelijk weer open.

Naar de rechter

De sluiting is vooralsnog geldig voor vier weken, maar zou daarna eventueel nog verlengd kunnen worden. Volgens een van de initiatiefnemers, Michael Meeuwisse, rijmt het woord van het kabinet niet met wat hij dagelijks ziet. De horeca zou stinkend zijn best doen om alle maatregelen te volgen en te zorgen dat gasten zo veilig mogelijk kunnen eten. Bij de meeste ondernemers gaat dat prima, maar er zitten inderdaad een paar rotte appelen tussen. Hij snapt dan ook niet waarom de hele sector gestraft zou moeten worden voor de fouten van die kleine aantal ondernemers.

Bekijk ook:
Deze landen zijn het zwaarste getroffen door het coronavirus

Niet volgens OMT advies

Het is vooral merkwaardig dat de sluiting van de horeca geen advies was van het Outbreak Management Team (OMT). Zij hadden aangegeven dat eetgelegenheden best open hadden kunnen blijven. De horeca is dan ook vooral in de war waarom dit advies genegeerd is.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Poll: Mogen kerken de coronamaatregelen negeren?

baby krijgt cocaine binnen

Baby krijgt cocaïne binnen door fout ouders