horeca naar de rechter

Horeca stapt dinsdag naar de rechter om coronasluiting aan te vechten

0 Shares

Afgelopen dinsdag kregen we de nieuwe maatregelen te horen. De grootste hiervan was dat de horeca opnieuw zijn deuren moest sluiten. Uiteraard is de horeca het daar niet mee eens. Er stappen dinsdag zo’n dertig horecazaken naar de rechten om het aan te vechten.

Horeca gesloten

Opnieuw moest de horeca woensdag om 22:00 zijn deuren sluiten. Dit had volgens het kabinet alles te maken met het oplopende aantal besmettingen en het risico daarop in de horeca. De horeca zegt niets meer te snappen van het beleid en willen gewoon zo snel mogelijk weer open.

Naar de rechter

De sluiting is vooralsnog geldig voor vier weken, maar zou daarna eventueel nog verlengd kunnen worden. Volgens een van de initiatiefnemers, Michael Meeuwisse, rijmt het woord van het kabinet niet met wat hij dagelijks ziet. De horeca zou stinkend zijn best doen om alle maatregelen te volgen en te zorgen dat gasten zo veilig mogelijk kunnen eten. Bij de meeste ondernemers gaat dat prima, maar er zitten inderdaad een paar rotte appelen tussen. Hij snapt dan ook niet waarom de hele sector gestraft zou moeten worden voor de fouten van die kleine aantal ondernemers.

Bekijk ook:
Steeds meer mensen op zoek naar bijzonder plekje om vakantie te houden

Niet volgens OMT advies

Het is vooral merkwaardig dat de sluiting van de horeca geen advies was van het Outbreak Management Team (OMT). Zij hadden aangegeven dat eetgelegenheden best open hadden kunnen blijven. De horeca is dan ook vooral in de war waarom dit advies genegeerd is.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.