horeca helpt zorginstellingen

Honderden horecamedewerkers helpen tijdelijk zorginstellingen

0 Shares

In Breda gaan horecaondernemingen tijdelijk honderden horecamedewerkers uitlenen aan zorginstellingen. Dit zou een win-win situatie zijn omdat de ondernemers dan tijdelijk geen loonkosten hoeven te betalen, en de zorginstellingen betaalbare werkkrachten erbij krijgen die zij hard kunnen gebruiken nu er een tekort aan zorgmedewerkers is.

Horeca helpt zorginstellingen

Dit idee is een initiatief van de lokale tak van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Surplus, een organisatie voor thuiszorg en woonzorgcentra in West-Brabant. Het is de bedoeling dat deze samenwerking volgende week zal beginnen. Horecamedewerkers hebben zich massaal aangemeld voor deze actie. Honderden medewerkers staan in de rij voor de zorg na een eerste oproep.

Wat gaan zij doen?

Het werk wat zij zullen doen varieert. Een deel van de medewerkers gaat aan de slag in de thuiszorg, maar er zijn ook functies als gastheer of gastvrouw in een woonzorgcentrum. Volgens de medewerkers maakt het hun niet veel uit wat hun nieuwe tijdelijke functie zal zijn, als ze maar kunnen helpen.

Bekijk ook:
Coronarel in Brazilië: voetbalwedstrijd meteen beëindigd

Loonkosten

De horeca hoeft tijdelijk geen loon te betalen aan de medewerkers die zich aangemeld hebben voor dit initiatief. Dit wordt overgenomen door Surplus. Zij kunnen de extra hulp op dit moment goed gebruiken. Er zijn genoeg taken die gedaan kunnen worden door niet-zorgmedewerkers, en dat is dan ook waar de horeca bij kan helpen. Zo kunnen de zorgmedewerkers hun tijd maximaal inzetten voor de dagelijkse zorgtaken nu de zorgvraag enorm gegroeid is. Het personeel van de horeca mag zelf aangeven hoeveel uren per week zij willen werken. Dit plan zal van kracht blijven zolang de horeca dicht is. Wanneer deze weer open mag gaan zullen de medewerkers gefaseerd terugkeren naar hun oorspronkelijke werkgever.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.