in

Honderden horecamedewerkers helpen tijdelijk zorginstellingen

De horecamedewerkers zullen vanaf volgende week de zorginstellingen helpen

horeca helpt zorginstellingen

In Breda gaan horecaondernemingen tijdelijk honderden horecamedewerkers uitlenen aan zorginstellingen. Dit zou een win-win situatie zijn omdat de ondernemers dan tijdelijk geen loonkosten hoeven te betalen, en de zorginstellingen betaalbare werkkrachten erbij krijgen die zij hard kunnen gebruiken nu er een tekort aan zorgmedewerkers is.

Horeca helpt zorginstellingen

Dit idee is een initiatief van de lokale tak van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Surplus, een organisatie voor thuiszorg en woonzorgcentra in West-Brabant. Het is de bedoeling dat deze samenwerking volgende week zal beginnen. Horecamedewerkers hebben zich massaal aangemeld voor deze actie. Honderden medewerkers staan in de rij voor de zorg na een eerste oproep.

Wat gaan zij doen?

Het werk wat zij zullen doen varieert. Een deel van de medewerkers gaat aan de slag in de thuiszorg, maar er zijn ook functies als gastheer of gastvrouw in een woonzorgcentrum. Volgens de medewerkers maakt het hun niet veel uit wat hun nieuwe tijdelijke functie zal zijn, als ze maar kunnen helpen.

Bekijk ook:
Zwarte Piet niet welkom bij Defensie

Loonkosten

De horeca hoeft tijdelijk geen loon te betalen aan de medewerkers die zich aangemeld hebben voor dit initiatief. Dit wordt overgenomen door Surplus. Zij kunnen de extra hulp op dit moment goed gebruiken. Er zijn genoeg taken die gedaan kunnen worden door niet-zorgmedewerkers, en dat is dan ook waar de horeca bij kan helpen. Zo kunnen de zorgmedewerkers hun tijd maximaal inzetten voor de dagelijkse zorgtaken nu de zorgvraag enorm gegroeid is. Het personeel van de horeca mag zelf aangeven hoeveel uren per week zij willen werken. Dit plan zal van kracht blijven zolang de horeca dicht is. Wanneer deze weer open mag gaan zullen de medewerkers gefaseerd terugkeren naar hun oorspronkelijke werkgever.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.