in

Horeca mogelijk weer open op korte termijn

Er wordt gekeken of er in december weer horeca gelegenheden de deuren kunnen openen

horeca weer open

Het is dit jaar wat rommelig geweest als het om de Horeca gaat. Het ene moment mogen we lekker dineren, het andere moment moet de horeca zijn deuren sluiten, en dan begint het weer opnieuw. Het kabinet is nu weer aan het kijken of de horeca mogelijk weer open kan op korte termijn. Denk hierbij aan de maand december.

Horeca mogelijk weer open

Op 14 oktober moest de horeca opnieuw zijn deuren sluiten. Sindsdien is het alleen mogelijk om eten en drinken af te halen of te laten bezorgen. De horeca heeft maar een korte tijd open mogen zijn sinds de vorige sluiting. Aanleiding voor de tweede sluiting was het aantal coronabesmettingen wat weer flink aan het stijgen was. Er wordt nu gekeken hoe de horeca op korte termijn weer open kan gaan. Ook worden er vier proeven voorbereid met verschillende soorten evenementen volgend jaar, zowel binnen als buiten. Er is nog niets zeker, dus we moeten nog niet te vroeg juichen.

Bekijk ook:
Week 38 Nieuwsquiz

Zwaar jaar

Laat het duidelijk zijn dat het geen makkelijk jaar is geweest voor de horeca. Door de sluitingen hebben zij veel inkomsten gemist waardoor veel ondernemers zich afvragen of zij dit keer voor de laatste keer moeten sluiten. Volgens RTL Nieuws wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor een proef met 25 restaurants om weer open te kunnen. Hierbij zal gekeken worden naar de mogelijkheden wanneer er goede ventilatie wordt gebruikt, kuchschermen, mondkapjes bij verplaatsingen en afspraken over alcohol en sluitingstijden. Deze proef zou echter wel betekenen dat kleine ondernemers waarschijnlijk nog steeds dicht blijven. Ondanks de beschikbare subsidies kunnen zij nog moeilijk hun hoofd boven water houden.

De horeca steunen

Op dit moment hebben ze in de horeca alleen nog maar inkomsten door het ophalen en bezorgen van eten en drinken. Met een rijk opgemaakte tafel en mooie dinerset kan je thuis alsnog luxe dineren maar het kan natuurlijk niet tippen aan een heerlijk avondje uit in een goed restaurant. Wie de horeca wilt steunen tijdens deze zware tijden zal dus moeten bestellen. Maar laten we vooral niet vergeten dat het ook mogelijk is om een gift te schenken aan restaurants. Eet je normaal gesproken één keer per week in een restaurant? Maak dat bedrag dan alsnog over! Vooral kleine ondernemers kunnen op dit moment alle steun gebruiken die mogelijk is.

Bekijk ook:
Schokkend: 12-jarig meisje sterft door luizen

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.