in ,

Hond na duizenden kilometers gevangen

De hond is in de buurt van Den Helder gevangen

hond loopt duizend kilometer

De hond die vanuit Zwitserland naar Nederland was gelopen is na duizenden kilometers gevangen. Het dier is met behulp van brandweerlieden en de dierenambulance in Callantsoog, zo’n 16 kilometer van Den Helder, gevangen.

Hond gevangen

De oprichters van Honden Zoekgroep Gelderse Vallei hebben de vangst bevestigd aan het Noordhollands Dagblad. Hij is in Callantsoog gevangen met de hulp van brandweerlieden en medewerkers van de dierenambulance. Het dier lijkt in orde en is naar de opvang gebracht.

Hond loopt duizend kilometer

Het is nog steeds onduidelijk waar het dier precies vandaan komt. Ook is het niet bekend of er een baasje op zoek is naar de hond. Honden Zoekgroep Gelderse Vallei zal op een later moment bekijken of de hond gechipt is en of zij de eigenaar kunnen achterhalen. De hond krijgt nu eerst even de tijd om uit te rusten en herstellen. Het blijft bijzonder dat de hond na zo’n lange tocht toch nog gevonden is.

De hond is voor het eerst in Zwitserland gesignaleerd en later ook in Duitsland. Daarna werden er meldingen gedaan vanuit Noord-Holland. De vereniging is ervan overtuigd dat de jachthond zo’n 50 kilometer per dag zou kunnen afleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.