in

Maatregelen aangescherpt in Nederland – wat zijn de nieuwe regels?

En hoe zit het met de quarantaineplicht?

corona maatregelen aangescherpt

Dinsdagavond was er opnieuw een persconferentie. Tijdens deze persconferentie hebben premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge dringend geadviseerd om geen feestjes meer te geven. Tevens wordt het thuiswerken voorlopig ook nog geadviseerd en is de quarantaineperiode teruggebracht van veertien tot tien dagen.

Corona maatregelen aangescherpt

Het kabinet probeert nu een proportionele, lokale aanpak toe te passen. Lokaal waar het kan, landelijk waar het moet. Het aantal besmette personen is de afgelopen tijd weer flink toegenomen waardoor het kabinet geen andere mogelijkheid zag dan de maatregelen aanscherpen. Een van de eerste landelijke maatregelen die nu weer aangescherpt wordt is het aantal bezoekers die je thuis mag ontvangen. Dat zijn er nu maximaal zes. Kinderen worden daarbij niet meegeteld.

Lokale maatregelen

Op de plekken waar het kan worden ook lokale maatregelen genomen. Amsterdam is hier een voorbeeld van. Meerdere middelbare scholen hebben sinds deze week een mondkapjesplicht wanneer de leerlingen door de gangen lopen. Ook in Rotterdam geldt op bepaalde plekken een mondkapjesplicht zoals verschillende winkelcentra.

Quarantaine plicht

Het kabinet is al een tijdje bezig om te onderzoeken of zij quarantaine kunnen verplichten. Toch willen zij dit pas als uiterste landelijke maatregel instellen. De Jonge benadrukt dan ook dat dit alleen in bepaalde gevallen zal gebeuren.

Wanneer mensen mogelijk met het coronavirus besmet zijn moeten zij normaal gesproken veertien dagen in quarantaine. Het kabinet heeft beslist dat dit vermindert kan worden naar tien dagen. Er werd in eerste instantie gevraagd of veertien dagen niet wat lang was, en daar probeerde het kabinet ons tegemoet te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.