in

AngryAngry

Maatregelen aangescherpt in Nederland – wat zijn de nieuwe regels?

En hoe zit het met de quarantaineplicht?

corona maatregelen aangescherpt

Dinsdagavond was er opnieuw een persconferentie. Tijdens deze persconferentie hebben premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge dringend geadviseerd om geen feestjes meer te geven. Tevens wordt het thuiswerken voorlopig ook nog geadviseerd en is de quarantaineperiode teruggebracht van veertien tot tien dagen.

Corona maatregelen aangescherpt

Het kabinet probeert nu een proportionele, lokale aanpak toe te passen. Lokaal waar het kan, landelijk waar het moet. Het aantal besmette personen is de afgelopen tijd weer flink toegenomen waardoor het kabinet geen andere mogelijkheid zag dan de maatregelen aanscherpen. Een van de eerste landelijke maatregelen die nu weer aangescherpt wordt is het aantal bezoekers die je thuis mag ontvangen. Dat zijn er nu maximaal zes. Kinderen worden daarbij niet meegeteld.

Lokale maatregelen

Op de plekken waar het kan worden ook lokale maatregelen genomen. Amsterdam is hier een voorbeeld van. Meerdere middelbare scholen hebben sinds deze week een mondkapjesplicht wanneer de leerlingen door de gangen lopen. Ook in Rotterdam geldt op bepaalde plekken een mondkapjesplicht zoals verschillende winkelcentra.

Bekijk ook:
Poll: Ben je voorstander van een coronapaspoort?

Quarantaine plicht

Het kabinet is al een tijdje bezig om te onderzoeken of zij quarantaine kunnen verplichten. Toch willen zij dit pas als uiterste landelijke maatregel instellen. De Jonge benadrukt dan ook dat dit alleen in bepaalde gevallen zal gebeuren.

Wanneer mensen mogelijk met het coronavirus besmet zijn moeten zij normaal gesproken veertien dagen in quarantaine. Het kabinet heeft beslist dat dit vermindert kan worden naar tien dagen. Er werd in eerste instantie gevraagd of veertien dagen niet wat lang was, en daar probeerde het kabinet ons tegemoet te komen.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Een Reactie

Plaats een reactie
  1. Stop aub met een griep te verheffen tot pandemie…..2016 en 2018 waar vergelijkbaar.
    Het ic tekort komt door dat kabinet rutte indertijd 800 ic plekken heeft wegbezuiningd. Dus eigenlijk blijkt alles burowerk om op te lossen.
    Dus ic capaciteit uitbreiden en dat kan makkelijk, immers rutte is sinterklaas voor heel europa. (zonder zwarte piet 😜)

    Het loopt gigantisch uit de klauwen en het zou wat zijn als inderdaad stopt met deze opgelegde door angst beheerste onzin. Het woord voor het beleid gevoerd door kabinet rutte met aangepraatte angst heet gewoon de reinste manipulatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Refurbished VS tweedehands VS nieuw – wat is het verschil?

hond loopt duizend kilometer

Hond na duizenden kilometers gevangen