corona maatregelen aangescherpt
Saved Read later
Deel dit bericht

Maatregelen aangescherpt in Nederland – wat zijn de nieuwe regels?

Dinsdagavond was er opnieuw een persconferentie. Tijdens deze persconferentie hebben premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge dringend geadviseerd om geen feestjes meer te geven. Tevens wordt het thuiswerken voorlopig ook nog geadviseerd en is de quarantaineperiode teruggebracht van veertien tot tien dagen.

Corona maatregelen aangescherpt

Het kabinet probeert nu een proportionele, lokale aanpak toe te passen. Lokaal waar het kan, landelijk waar het moet. Het aantal besmette personen is de afgelopen tijd weer flink toegenomen waardoor het kabinet geen andere mogelijkheid zag dan de maatregelen aanscherpen. Een van de eerste landelijke maatregelen die nu weer aangescherpt wordt is het aantal bezoekers die je thuis mag ontvangen. Dat zijn er nu maximaal zes. Kinderen worden daarbij niet meegeteld.

Lokale maatregelen

Op de plekken waar het kan worden ook lokale maatregelen genomen. Amsterdam is hier een voorbeeld van. Meerdere middelbare scholen hebben sinds deze week een mondkapjesplicht wanneer de leerlingen door de gangen lopen. Ook in Rotterdam geldt op bepaalde plekken een mondkapjesplicht zoals verschillende winkelcentra.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Quarantaine plicht

Het kabinet is al een tijdje bezig om te onderzoeken of zij quarantaine kunnen verplichten. Toch willen zij dit pas als uiterste landelijke maatregel instellen. De Jonge benadrukt dan ook dat dit alleen in bepaalde gevallen zal gebeuren.

Wanneer mensen mogelijk met het coronavirus besmet zijn moeten zij normaal gesproken veertien dagen in quarantaine. Het kabinet heeft beslist dat dit vermindert kan worden naar tien dagen. Er werd in eerste instantie gevraagd of veertien dagen niet wat lang was, en daar probeerde het kabinet ons tegemoet te komen.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

One Comment

  1. Little me Reply

    Stop aub met een griep te verheffen tot pandemie…..2016 en 2018 waar vergelijkbaar.
    Het ic tekort komt door dat kabinet rutte indertijd 800 ic plekken heeft wegbezuiningd. Dus eigenlijk blijkt alles burowerk om op te lossen.
    Dus ic capaciteit uitbreiden en dat kan makkelijk, immers rutte is sinterklaas voor heel europa. (zonder zwarte piet 😜)

    Het loopt gigantisch uit de klauwen en het zou wat zijn als inderdaad stopt met deze opgelegde door angst beheerste onzin. Het woord voor het beleid gevoerd door kabinet rutte met aangepraatte angst heet gewoon de reinste manipulatie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.