in ,

Verwilderde hond loopt 600 km naar Nederland

Probeer het beest niet te vangen of aan te kijken

hond loopt 600km naar nederland

Er wordt druk gezocht naar een Bretonse spaniël door de Honden Zoekgroep Gelderse Vallei (HZGV). Het beestje is zondag voor het laatst gezien in Didam, maar is helemaal vanuit Zwitserland hier naartoe gelopen. Gemiddeld kunnen honden tussen de twintig en veertig kilometer per dag afleggen en zij zijn heel goed in staat om zich in leven te houden.

Hond loopt 600 km naar Nederland

Het is een wonder, maar het dier lijkt nog geen enkele keer aangereden te zijn in die 600 km. Wanneer een hond rustig zijn weg kan vervolgen zal hij alert blijven op het verkeer, maar als hij achterna gezeten wordt verliest hij die alertheid en raakt hij in paniek. Het is daarom ook belangrijk dat mensen de hond niet zelf proberen te vangen. Kijk de hond ook liever niet aan. Het is belangrijk dat de hond nu op één plek blijft zodat hij met eten en valkooien gevangen kan worden.

❗️Losloper vanuit Zwitserland via Duitsland nu in Nederland (Gelderland), graag dit bericht zoveel mogelijk…

Geplaatst door Honden Zoekgroep Gelderse Vallei HZGV op Maandag 3 augustus 2020

Terug bij zijn gezin

Het is de bedoeling dat er gekeken wordt of de hond gechipt is, en zo niet zal er een nieuw huisje gezocht worden. De spaniël lijkt misschien compleet verwilderd, maar dat hoeft niet te betekenen dat het geen gezelschapshond meer kan worden.

Bekijk ook:
Horeca is het nu echt zat: deuren gaan op 17 januari open

Als honden een langere tijd vermist worden gaan zij terug in overlevingsmodus en zijn zij afhankelijk van hun instinct. Zodra zij weer onder de mensen zijn gaat er vaak een knopje om waardoor die overlevingsmodus weer uit gaat. Uiteraard zal deze hond wel wat tijd nodig hebben om te herstellen en te wennen aan een huiselijke setting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.