Hoe gezond is zwemmen in een meer? 14
Hoe gezond is zwemmen in een meer?
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe gezond is zwemmen in een meer?

Het zal je maar overkomen dat een dagje zwemmen in een meer, de grootste nachtmerrie uit je leven wordt. Het overkwam de familie Pruitt uit Amerika. De 7-jarige zoon van het gezin is overleden aan een hersenetende parasiet nadat hij in een meer gezwommen had. De familie van dit jonge kind is verscheurd door verdriet.

Op 30 juli van dit jaar werd David ineens doodziek en werd hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Zijn gezondheid was zo kritiek dat hij meteen naar een ander ziekenhuis werd overgebracht per helikopter. In het academisch ziekenhuis in Sacramento (Californië) werd hij direct geholpen en opgenomen op de IC.

Zwelling van de hersenen

David had een ernstige zwelling in de hersenen. Volgens de familie van David moest het jongetje direct aan de beademing. Afgelopen vrijdag meldden de familie dat de jongen het niet had overleefd.

Zijn tante zegt dat ze vreugde putten uit het feit dat hij geen pijn meer heeft, en in goede handen is in de hemel. David heeft een dodelijke infectie opgelopen van een amoebe die voorkomt in zoet water. Het is belangrijk dat je jezelf goed informeert over deze infectie zodat je jezelf en jouw dierbare kan beschermen, besluit ze.

Hersenetende parasiet

De dodelijke parasiet genaamd de Naegleria fowleri, ook wel bekend onder de naam hersenetende amoebe, is heel zeldzaam. Deze parasiet leeft voornamelijk in stilstaand warm water. De bekende infectiebronnen zijn meren, sloten en plassen. De amoebe dringt binnen via de neus en valt direct het zenuwstelsel aan. Mensen verliezen opeens hun reukvermogen. Dit is één van de eerste symptomen van een infectie. Het diertje klimt vervolgens naar de hersenen waar het grote schade kan aanrichten.

Infectie is zeer zeldzaam

Deze infectie is ontzettend zeldzaam. Het komt niet vaak voor dat mensen of kinderen eraan overlijden. Er is sinds 1971 maar één geval bekend in de staat Californië. Artsen hebben vaak geen idee wat er aan de hand is en met welke gevaarlijke parasiet zij te maken hebben. Bijna altijd is een infectie van deze parasiet fataal. De familie wil verder geen commentaar geven maar wel waarschuwen alert te zijn op de eerste ziekteverschijnselen.

Bekijk ook:
7 redenen waarom je (vaker) zou moeten zwemmen

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.