Franse voetbalwedstrijd loopt volledig uit de hand
Saved Read later
Deel dit bericht

Franse voetbalwedstrijd loopt volledig uit de hand

Het is weer even wennen dat er publiek aanwezig kan zijn bij wedstrijden in het betaalde voetbal. In Nederland wil Hugo de Jonge dat supporters op hun plaats blijven zitten en niet gaan hossen. Uiteraard allemaal om het risico op verspreiding van corona te beperken. Hugo kan maar beter niet kijken naar de beelden van de wedstrijd tussen Nice en Marseille in de hoogste Franse divisie.

Beide clubs horen niet meer tot de absolute top van het  betaalde voetbal maar de animositeit tussen de supporters is er niet minder op geworden. Vergelijk het maar met de strijd tussen Ajax en Feyenoord in ons land. Het publiek was de hele wedstrijd dan ook onrustig. Er moest nog een kwartier worden gespeeld bij een stand van 1-0 voor Nice. Marseille kreeg een hoekschop.

Een flesje water

Payet, een van de topspelers van Marseille, maakte zich klaar om de corner te nemen, maar bevond zich daardoor dicht bij de meest fanatieke supportersschare van Nice. Een regen van waterflesjes werd in zijn richting gegooid. Afgeleid en wellicht teleurgesteld door het verloop van de wedstrijd tot dusverre pakte Payet een flesje op en smeet dat terug de tribune is. Dat pikten de supporters niet en ze stroomden het veld op en belaagden de spelers van Marseille. Die lieten zich volgens de beelden zelf ook niet onbetuigd en er ontstond een flinke knokpartij op het veld.

https://www.youtube.com/watch?v=ojQtS7cFuh8

Een van de slachtoffers aan de zijde van Nice was de Nederlandse spits Justin Kluivert die enigszins gehavend in de eigen kleedkamer aankwam. Maar het waren vooral de spelers van Marseille die  klappen hadden gekregen. Foto’s van meerdere spelers van Marseille met verwondingen werden op het net geplaatst.

Bekijk ook:
Kun jij Chinees lezen? EK 2021: Chinese teksten in Europese stadions

De wedstrijd wordt voor 1 seconde hervat

Toen de rust was weergekeerd en de supporters bijna volledig uit het stadion waren verdwenen, besloot de scheidsrechter de wedstrijd te hervatten. Het elftal van Nice stond klaar, maar de spelers van Marseille weigerden om op te komen dagen, ondanks enkele oproepen van de scheidsrechter.

Na een periode van wachten floot de scheidsrechter precies 23.45 om de wedstrijd te laten uitspelen. Een seconde later floot hij weer af, omdat Marseille niet was komen opdagen. Het bestuur van Marseille is woedend op de scheidsrechter, omdat deze op die manier een reglementaire nederlaag van 3-0 voor Marseille mogelijk heeft gemaakt. Het bestuur van La Lique moet nu een beslissing nemen wat er verder moet gebeuren.

De eerste maatregelen zijn al genomen

Niet alleen de voetbalclubs zijn in conflict geraakt, ook het bestuur van beide steden heeft inmiddels een duit in het zakje gedaan. Het is duidelijk dat in Marseille er grote woede heerst over het gedrag van de ultra’s onder de supporters van Nice. Maar in Nice wordt ook gewezen op wat het onverantwoordelijke gedrag van enkele spelers van Marseille genoemd.

Bekijk ook:
Bijzondere voetbalrecords in de Eredivisie

In de eerste plaats geldt dat voor Payet, die als aanleiding van de ongeregeldheden wordt gezien, maar ook andere spelers van Marseille zouden er flink op los geslagen hebben. De prefect in de regio Nice heeft zelf al maatregelen aangekondigd, voordat de tuchtcommissie zich over de zaak buigt. De harde kern van de Nice supporters is bij de komende 4 wedstrijden van de club niet meer welkom. In Marseille maakt men zich zorgen om een mogelijke straf van Payet door de tuchtcommissie en is al duidelijk gemaakt dat de club dit niet zal accepteren. Ook een reglementaire nederlaag zal Marseille beslist niet pikken. De tuchtcommissie zal derhalve een zware dobber krijgen aan deze onverkwikkelijke gebeurtenissen. Moeten er ook in Nederland maatregelen worden genomen om te voorkomen dat hier dergelijk gedrag wordt overgenomen?

Franse voetbalwedstrijd loopt volledig uit de hand

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.