in ,

AngryAngry

Er komt een harde lockdown in Nederland

Tot en met 19 januari gaat bijna alles op slot

Harde lockdown Nederland

Nederland gaat op slot. Het kabinet voert een harde lockdown in, waarbij het de bedoeling is dat bijna heel het land op slot gaat. Dat meldden bronnen vanochtend aan de NOS. 

De coronasituatie is in korte tijd zeer ernstig geworden in Nederland. Eerder leken we het virus aardig onder controle te hebben, maar dat beeld is in één week totaal gekanteld. Het aantal dagelijkse besmettingen is de laatste tijd zo hard gestegen, dat het kabinet zich genoodzaakt voelt om ingrijpende maatregelen te nemen. De maatregelen gaan om middernacht in en zullen tot en met 19 januari van kracht zijn.

Welke maatregelen neemt het kabinet?

Het kabinet stelt de volgende maatregelen in:

 • De scholen sluiten vanaf woensdag hun deuren. Deze maatregel geldt voor zowel de basisscholen, middelbare scholen en hogere scholen. De lessen gaan online verder.
 • De kinderopvang gaat voor de meeste mensen ook dicht. De opvang blijft wel open voor mensen met een essentieel beroep.
 • Alle niet essentiële winkels gaan op slot. Supermarkten en apotheken mogen open blijven, zaken die geen levensmiddelen verkopen gaan dicht. Het is nog niet duidelijk of bakkers en slagers open blijven, maar kledingwinkels en dergelijke gaan dus sluiten.
 • Contactberoepen gaan ook op slot. Zaken zoals kapperszaken, massagesalons en schoonheidssalons moeten op slot.
 • Doorstroomlocaties gaan dicht. Dierentuinen, pretparken, theaters en bioscopen sluiten wederom hun deuren.
 • Sportscholen gaan dicht. Binnen sporten is niet meer mogelijk, wat er gebeurt met buiten sporten is nog niet duidelijk.
 • Mensen moeten zo veel mogelijk thuis blijven en liever zo min mogelijk bezoek ontvangen.
Bekijk ook:
Poll: Ben je voorstander van een coronapaspoort?

Wat mag nog wel?

Wat mag er nog wel tijdens de harde lockdown:

 • Er komt waarschijnlijk geen avondklok in Nederland. Eerder gingen er geruchten over een avondklok, maar zo ver wil het kabinet nog niet gaan.
 • Medische contactberoepen zoals fysiotherapeuten en tandartsen mogen voorlopig nog wel open blijven.
 • Boodschappen doen. Niemand komt zonder eten te zitten, je mag gewoon nog boodschappen blijven doen.
 • Zowel binnen als buiten mogen er per dag maximaal 2 bezoekers langskomen.
 • Met kerst komt er een kleine uitzondering, dan mogen er maximaal 3 bezoekers langskomen.

Toespraak minister-president Mark Rutte vanuit het Torentje

De ingrijpende maatregelen worden vanavond aangekondigd door onze minister-president Mark Rutte. Hij houdt om 19.00 een toespraak vanuit het Torentje. Waarschijnlijk zal hij vertellen waarom het kabinet zich genoodzaakt voelt deze maatregelen in te voeren. Daarnaast is het aannemelijk dat hij een dringend beroep doet aan de mensen om zich aan de maatregelen te houden, omdat de situatie anders echt uit de hand loopt.

Bekijk ook:
Rhino tegen Corona: 1-0, beschermt een verkoudheid ons?

Rutte gaat vanavond waarschijnlijk geen vragen beantwoorden van de pers, maar minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zal straks te zien zijn bij meerdere televisieprogramma’s om ongetwijfeld meer duidelijkheid over de situatie te verschaffen.

Harde lockdown Nederland
Harde lockdown Nederland

Meer over het coronavirus

Wil je meer lezen over het coronavirus? Dan hebben we de volgende aanraders voor je:

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Geschreven door Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Een Reactie

Plaats een reactie
 1. Prachtig, dit had al vele maanden geleden moeten worden gedaan, het is veel te laat maar gelukkig er geldt “better late then never”. We hebben veel te veel vrijheden in Nederland en het is hoog tijd dat daar een eind aan komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top 10 huis bedden voor kinderen


Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/post.php on line 1023

Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/plugins/media-ace.php on line 128

Beer krijgt karma op zijn ballen