Loop je opdrachten mis door de corona crisis? Dit kun je er tegen doen! 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Loop je opdrachten mis door de corona crisis? Dit kun je er tegen doen!

Vanaf maart 2020 zijn er strengere maatregelen afgekondigd om de corona crisis de baas te zijn. Dat heeft onder andere geresulteerd in de horeca is gesloten, in het openbaar vervoer je een een mondkapje moet dragen en dat iedereen zoveel mogelijk thuis moet werken. Dit heeft een enorme impact op de economie omdat het leven heel anders is geworden. Er staan bedrijven om het punt om om te vallen omdat ze niet genoeg financiële buffer in de afgelopen tijd hebben opgebouwd. Doordat ook de toeleveranciers hierdoor in de problemen kunnen komen zorgt dit voor een kettingreactie waardoor de meeste Nederlanders dit voelen in de portemonnee. In dit artikel geven wij enkele tips hoe je aan nieuwe opdrachten kunt komen.

Zorg voor een goede online vindbaarheid

Doordat steeds meer mensen hun aankopen online doen, wordt het steeds belangrijker om met je website online beter gevonden te worden. Je kunt heel goed zelf optimalisaties doorvoeren maar dan zul je wel wat kennis moeten hebben. Uiteraard is dit te leren door veel relevante artikelen te lezen maar als je focus wilt houden op je business dan kun je overwegen om een online marketing consultant in te huren. De consultant is gespecialiseerd is de online vindbaarheid en er direct voor meer leads, sales en bezoekers op je website kan zorgen. 

Loop je opdrachten mis door de corona crisis? Dit kun je er tegen doen! 16

Grofweg zijn er twee manieren om je online vindbaarheid te verhogen, namelijk op de gratis manier (SEO) en op de betaalde manier (SEA). Bij de betaalde manier adverteer je in de zoekresultaten van Google met je website. Voor elke bezoeker die op je website terecht komt betaal je een bepaald bedrag. Dat bedrag wat je betaald is afhankelijk van de concurrentie. Een online marketing consultant kan je advertenties zo inregelen dat de kosten/winst verhouding in balans is. Het grote voordeel van deze manier is dat je vandaag daarmee nog kunt starten. Het nadeel is dat je moet blijven betalen voor elke bezoeker op je website.

Dat brengt ons gelijk bij SEO wat een gratis manier is om bezoekers te krijgen. Door je platform technisch goed in te regelen en content te schrijven die zowel door de bezoeker als de zoekmachine wordt gewaardeerd, zul je zien dat je langzamerhand meer bezoekers op je website kan verwachten. Een online marketing consultant met SEO kennis kan precies inzichtelijk maken hoe je de content moet gaan schrijven en welke technische verbeterpunten er doorgevoerd moet worden. Het nadeel van SEO is dat je niet van de ene op de andere dag bezoekers kan verwachten. Hier gaan soms wel maanden overheen voordat je daadwerkelijk resultaat ziet van de inspanningen. Echter, als je er eenmaal staat dan kun je ook voor langere periode “gratis” verkeer verwachten.

Loop je opdrachten mis door de corona crisis? Dit kun je er tegen doen! 17

Zoek naar oplossingen buiten je reguliere werkzaamheden

Wanneer je als horeca ondernemer genoodzaakt bent om door de corona maatregelen je zaak te moeten sluiten, zul je een oplossing moeten bedenken om toch de lasten te kunnen betalen. Denk daarbij in mogelijkheden en out-of-the box. Om maar een voorbeeld te noemen: het restaurant van een restauranteigenaar is gesloten door de corona maatregelen. Dit restaurant stond bekend om zijn sublieme kwaliteit en opmaak van de gerechten. Het zou zijn werk en de beleving te kort doen om als afhaal restaurant te fungeren. Hij heeft er toen voor gekozen om een bus te kopen en deze om te bouwen tot een keuken. Met deze bus rijdt hij de wijk in en gaat op een vaste plek staan waarin mensen een heerlijke maaltijd kunnen kopen. Ze kunnen er voor kiezen om de maaltijd ter plekke te nuttigen of om mee naar huis te nemen. Wanneer je er voor kiest om het ter plekke op te eten kun je plaatsnemen aan de tafels en stoelen die staan uitgestald. Uiteraard staat het op afstand van anderen waardoor je de corona regels niet overtreedt. Zo krijgt de klant een klein beetje de beleving die hij ook zal hebben in een restaurant. 

Naast bovenstaande oplossingen kun je ook gebruik maken van de regelingen die door de overheid in het leven zijn geroepen. Zij kunnen je financieel ondersteunen. Als dat nog niet toereikend genoeg is kun je – hoe moeilijk het ook is – overwegen om een andere baan te gaan zoeken.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.