in

Demonstranten wilden Mike Pence ophangen

Volgens een fotograaf moest de vice-president vrezen voor zijn leven

mike pence ophangen

Een fotograaf die woensdag aanwezig was bij de demonstratie bij het Capitool zegt dat er plannen waren om vice-president Mike Pence op te hangen vanaf een boom of galg. Er zou zelfs al een zelfgemaakte galg aanwezig zijn met touw en al.

Demonstranten wilden Mike Pence ophangen

Een gedeelte van de menigte was op zoek naar vice-president Mike Pence terwijl zij door het gebouw heen gingen. Mike Pence was in het gebouw aanwezig met zijn familie. Ondertussen heeft president Donald Trump niets ondernomen om te vragen naar de veiligheid van zijn vice-president. Donald Trump en Mike Pence liggen elkaar deze week niet zo lekker. Volgens president Donald Trump zou Pence ervoor kunnen zorgen dat Joe Biden niet als winnaar benoemd werd, maar dat klopt niet.

Onduidelijk

Op het moment van de demonstratie waren de senaat, het huis van afgevaardigden en Mike Pence aanwezig in het gebouw. Verschillende foto’s tonen aan dat de demonstranten allerlei kantoren toe-eigenden, inclusief de stoel waar Mike Pence een paar momenten eerder had gezeten. Het is niet helemaal duidelijk wat de demonstranten precies van plan waren als zij de andere wetgevers gevonden hadden.

Bekijk ook:
Top 10 populairste tweets op Twitter

In veiligheid gebracht

Het ging er nogal hard aan toe tijdens de demonstratie. Omdat de veiligheid van de mensen in het gebouw in gevaar was werden zij door Capitool agenten naar een veilige plek gebracht. Hierna volgde een gewelddadige confrontatie tussen agenten en Trump aanhangers. Een persoon is om het leven gekomen door een schotwond, twee door een medisch ongeval en één persoon werd vertrapt door de menigte toen zij op de grond viel. Daarnaast is er ook een agent overleden door geweld van de Trump aanhangers.

Ruzie Mike Pence en Donald Trump

Donald Trump was er heilig van overtuigd dat Mike Pence ervoor kon zorgen dat Joe Biden niet als winnaar benoemd zou worden. Dit was echter niet het geval. Tijdens de demonstratie heeft Donald Trump geen actie ondernomen om de demonstranten te kalmeren en naar huis te sturen. Uiteindelijk heeft Mike Pence opgeroepen om er een einde aan te maken en heeft hij groen licht gegeven voor het zwaardere werk om de demonstranten uit het Capitool te krijgen.

Bekijk ook:
Welke coalities zijn er mogelijk? Vijf mogelijke varianten uitgelicht

 

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Trump permanent verbannen van Twitter

Poll: Wanneer is de coronapandemie voorbij?