trump inhuldiging joe biden
Mykhaylo Palinchak/123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Joe Biden is blij dat Trump niet naar inhuldiging komt

Het lijkt erop dat Joe Biden en Donald Trump uiteindelijk toch het een en ander gemeen hebben met elkaar. Donald Trump heeft al laten weten dat hij niet naar de inhuldiging zal komen. Joe Biden is blij dat hij dat niet gaat doen, en denkt ook dat dat beter zal zijn.

Trump niet bij inhuldiging

Donald Trump heeft op zijn gewoonlijke manier via Twitter laten weten dat hij niet bij de inhuldiging zal zijn. Hierdoor is hij de eerste president in meer dan 150 jaar die niet bij de inhuldiging van de volgende president aanwezig is. Normaal gesproken geven de nieuwe en voormalige president elkaar een hand om de macht over te dragen, maar dat zal dit jaar dus niet gebeuren. Ook Melania Trump zal niet aanwezig zijn bij de inhuldiging. Tot nu toe is het plan dat de Trump familie op 19 januari uit Washington zal vertrekken, maar dat kan altijd nog veranderen. Mike Pence heeft laten weten dat hij wel interesse heeft om de inhuldiging bij te wonen als hij uitgenodigd zou zijn.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Joe Biden tevreden

Volgens aankomend president Joe Biden is het een goed iets dat Donald Trump niet aanwezig zal zijn bij de inhuldiging. Trump zou zelfs Biden's kwaadste gedachten over hem overtroffen hebben.

“Onderweg hier naartoe werd mij verteld dat Trump aangegeven heeft dat hij niet aanwezig zal zijn bij de inhuldiging. Het is een van de weinige dingen waar wij het ooit over eens geweest zijn. Het is een goed iets dat hij niet zal komen opdagen. Hij is een schande voor het land, beschaamd over de hele wereld en niet waardig om dat ambt te bekleden.” – Joe Biden

Er werd aan Joe Biden gevraagd of Mike Pence wel welkom zou zijn bij de inhuldiging. Daar heeft Biden geen problemen mee. Hij zou zich zelfs vereerd voelen. Biden heeft nog niet persoonlijk met Pence gesproken.

Het Capitool

De losgeslagen demonstratie bij het Capitool heeft veel teweeggebracht in de Verenigde Staten. Er wordt op dit moment gekeken of het mogelijk is om Trump eerder uit zijn ambt te zetten door impeachment of het gebruik van het 25e amendement. Ook komen er steeds meer details naar buiten over wat Donald Trump precies aan het doen was tijdens de demonstratie. Zo zou hij verschillende telefoontjes gepleegd hebben waarin hij een senator probeerde te overtuigen om het tellen van de stemmen van de Electoral College uit te stellen. Ook moesten verschillende senatoren bezwaar maken tegen de uitkomst in bepaalde staten zodat Joe Biden niet tot president benoemd kon worden. Dit alles terwijl er bij het Capitool een van de grootste demonstraties in de Verenigde Staten gebeurde. Vier burgers zijn om het leven gekomen, meerdere agenten zijn verwond geraakt en één agent is later overleden aan zijn verwondingen.

Bekijk ook:
Apple overtroeft Samsung: Een vergelijking van prijs en prestaties

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.