in

Corona-uitbraak op school zal geen landelijke gevolgen hebben

Ook zal er geen landelijke mondkapjesplicht komen

corona uitbraak op school

Nu alle scholen officieel weer begonnen zijn zijn er veel vragen over het coronabeleid. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als er corona uitbreekt op school? Gaan we dan weer thuis studeren? Wordt er dan een tweede lockdown aangekondigd? Minister Slob heeft hier wat toelichting op gegeven.

Corona-uitbraak op school

Als er op een school corona zou uitbreken dan zal dit geen landelijke gevolgen hebben voor het onderwijs. Wanneer er extra maatregelen nodig zijn zal dit op schoolniveau, lokaal of regionaal gebeuren. De GGD en de veiligheidsregio kunnen op dat moment ingrijpen. Zij kunnen dan één of meerdere scholen in een plaats, gemeente of regio sluiten. Het is dus niet zo dat een school in Zeeland dicht zou moeten omdat er in Amsterdam een corona-uitbraak op een school is.

Mondkapjesplicht op school

Sommige scholen verplichten hun leerlingen om mondkapjes te dragen. Hier mogen de scholen zelf voor kiezen maar een landelijke plicht zal er niet komen volgens minister Slob. Zij hebben adviezen gekregen van het OMT waaruit blijkt dat mondkapjes eigenlijk geen toegevoegde waarde hebben. Tevens verwacht minister Slob voor 1 oktober meer duidelijkheid te hebben over de luchtkwaliteit op scholen en hoe de corona besmettingen door slechte ventilatie voorkomen kunnen worden.

Bekijk ook:
Week 47 Nieuwsquiz

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.