corona uitbraak op school
Saved Read later
Deel dit bericht

Corona-uitbraak op school zal geen landelijke gevolgen hebben

Nu alle scholen officieel weer begonnen zijn zijn er veel vragen over het coronabeleid. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als er corona uitbreekt op school? Gaan we dan weer thuis studeren? Wordt er dan een tweede lockdown aangekondigd? Minister Slob heeft hier wat toelichting op gegeven.

Corona-uitbraak op school

Als er op een school corona zou uitbreken dan zal dit geen landelijke gevolgen hebben voor het onderwijs. Wanneer er extra maatregelen nodig zijn zal dit op schoolniveau, lokaal of regionaal gebeuren. De GGD en de veiligheidsregio kunnen op dat moment ingrijpen. Zij kunnen dan één of meerdere scholen in een plaats, gemeente of regio sluiten. Het is dus niet zo dat een school in Zeeland dicht zou moeten omdat er in Amsterdam een corona-uitbraak op een school is.

Mondkapjesplicht op school

Sommige scholen verplichten hun leerlingen om mondkapjes te dragen. Hier mogen de scholen zelf voor kiezen maar een landelijke plicht zal er niet komen volgens minister Slob. Zij hebben adviezen gekregen van het OMT waaruit blijkt dat mondkapjes eigenlijk geen toegevoegde waarde hebben. Tevens verwacht minister Slob voor 1 oktober meer duidelijkheid te hebben over de luchtkwaliteit op scholen en hoe de corona besmettingen door slechte ventilatie voorkomen kunnen worden.

Bekijk ook:
Per 1 april treedt de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening in werking: dit kun je verwachten

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.