coronabesmetting sms hoax
Saved Read later
Deel dit bericht

Coronabesmetting sms hoax – RIVM waarschuwt voor valse smsjes

De laatste tijd worden er valse smsjes verstuurd waarin gemeld wordt dat je in contact geweest zou zijn met iemand die positief getest is op het coronavirus. Het RIVM waarschuwt nu dat die berichtjes niet officieel zijn en dus ook niet opgevolgd hoeven te worden. Mogelijk zou dit een nieuwe oplichtingsmethode zijn.

Coronabesmetting sms hoax

In het berichtje staat het volgende:

“U bent op een locatie geweest waar 22 corona gevallen zijn gemeld. U wordt tussen 18.00 en 18.30 gebeld door een medewerker van de GGD.”

Bij afzender staat er dat het bericht afkomstig zou zijn van het RIVM, maar volgens het RIVM zelf is niets minder waar. Zij benadrukken zelfs dat zij nooit smsjes versturen. Het RIVM denkt dat deze coronabesmetting sms hoax gebruikt wordt om bankgegevens van mensen te krijgen. Mocht je zo'n sms krijgen of gebeld worden door iemand die van het RIVM beweert te zijn, dan adviseert het RIVM om op te hangen en jouw regionale GGD te bellen.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.