coronabesmetting sms hoax

Coronabesmetting sms hoax – RIVM waarschuwt voor valse smsjes

0 Shares

De laatste tijd worden er valse smsjes verstuurd waarin gemeld wordt dat je in contact geweest zou zijn met iemand die positief getest is op het coronavirus. Het RIVM waarschuwt nu dat die berichtjes niet officieel zijn en dus ook niet opgevolgd hoeven te worden. Mogelijk zou dit een nieuwe oplichtingsmethode zijn.

Coronabesmetting sms hoax

In het berichtje staat het volgende:

“U bent op een locatie geweest waar 22 corona gevallen zijn gemeld. U wordt tussen 18.00 en 18.30 gebeld door een medewerker van de GGD.”

Bij afzender staat er dat het bericht afkomstig zou zijn van het RIVM, maar volgens het RIVM zelf is niets minder waar. Zij benadrukken zelfs dat zij nooit smsjes versturen. Het RIVM denkt dat deze coronabesmetting sms hoax gebruikt wordt om bankgegevens van mensen te krijgen. Mocht je zo’n sms krijgen of gebeld worden door iemand die van het RIVM beweert te zijn, dan adviseert het RIVM om op te hangen en jouw regionale GGD te bellen.

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: