in

Boeren protestacties zullen niet stoppen – elke dag een nieuwe actie

De spanning loopt steeds hoger op

De afgelopen dagen hebben we veel protestacties gezien van de boeren door heel Nederland, maar dit is pas het begin. Er zullen dagelijks acties komen volgens de boeren, en deze acties zullen steeds ergens anders zijn en door heel Nederland.

Boeren protest

Zondagavond zijn de boeren massaal naar Groenlo getrokken voor een blokkade van het distributiecentrum van de Adli. Daarna trokken driehonderd boeren op meer dan honderd trekkers naar een distributiecentrum van de Plus in Haaksbergen. Ook op andere plekken in het land werd er actie gevoerd. De snelweg A7, het distributiecentrum can Coop in Gieten en de toegangswegen naar Eindhoven Airport zijn maar een aantal plekken waar de afgelopen tijd actie is gevoerd.

Rutger van Lier, regiobeheerder van actiegroep Farmers Defence Force (FDF) Oost-Achterhoek laat weten hoe het zit. “Het momentum dat we nu hebben moeten we vasthouden”. Alle boeren die hij spreekt zijn enthousiast om mee te doen.

Bekijk ook:
Duizend euro beloning voor vermiste hond Mila

De boeren en Den Haag

De boeren voelen zich keer op keer bedonderd door de regering. Het begon al in 2015 met de fosfaatrechtkwestie. De laatste maatregel die de overheid heeft ingevoerd is de voermaatregel. Er zou nu minder eiwit in het voer voor koeien mogen zitten. De FDF vindt het maar belachelijk dat de regering zich hiermee bemoeit terwijl zij daar geen verstand van zouden hebben. De spanningen lopen steeds hoger op.

Boeren en distributiecentra

De acties bij de distributiecentra zijn vooral gericht op de supermarkten zelf. De boeren willen graag betere prijzen voor hun producten. Van Lier laat weten dat de maat nu echt vol is. “Wij blijven beuken tot er iets verandert en wij aan tafel komen met de minister. En dan willen wij geen halve toezeggingen, maar echte verandering. Boeren late niet meer met zich sollen.”

Zowel de tijd als plaats van de toekomstige acties blijft zo lang mogelijk geheim, zo willen zij het verrassingselement behouden.

Bekijk ook:
Johnny de Mol geeft mishandeling toe in geluidsfragment

 

Bekijk ook:

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.