koe in sloot bevallen
Saved Read later
Deel dit bericht

Te water geraakte koe bevalt in sloot

Een bizar beeld op de donderdagochtend in Spierdijk. Een hoogdrachtige koe was in de sloot gevallen. Het kalfje besloot toen dat dat het moment was om ter wereld te komen.

Koe in sloot gevallen

De brandweer was uitgerukt voor een dier in nood, maar wisten niet dat om een hoogdrachtige koe ging. De twee poten van de ongeboren kalf hingen al naar buiten toen zij aankwamen. Brandweerman Rene Gilling heeft dit in zijn 25 jaar bij de brandweer nog nooit meegemaakt.

Hulp bij de bevalling

Twee boeren waren ook naar het incident toegesneld. Samen met de brandweer hebben zij moederkoe een handje geholpen met het kalfje ter wereld brengen. De koe werd aan de voorkant in bedwang gehouden met een touw, terwijl de poten van het kalf aan de achterkant vastgebonden werden. Met één ruk lag het kalfje buiten en op de kant. Toen de bevalling voorbij was kon de moederkoe ook uit de sloot gered worden. Moeder en kalf maken het goed.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.