Bitcoin miljonairs
Saved Read later
Deel dit bericht

20.000 bitcoin miljonairs dankzij flinke opmars

Is het een broodje aap of een waar verhaal? De naam in het verhaal is meestal Smith en hij wordt IT-specialist genoemd. Toen de bitcoin ontstond, was hij sceptisch maar vanwege zijn beroep ook geïnteresseerd. In 2010 besloot hij een kansje te wagen en kocht 20.000 bitcoins voor $ 3.000. Een paar jaar later begon hij te verkopen, kon stoppen met werken omdat hij miljonair was geworden en ging de wereld rond reizen.

Inmiddels heeft hij voor $ 25 miljoen aan bitcoin verkocht. De laatste 1.000 zal hij pas verkopen als de koers op $ 150.000 staat. Hij is ervan overtuigd dat als de bitcoin wereldwijd wordt geaccepteerd die koers zal worden gehaald.

Steeds meer miljonairs

Hoewel de ‘adressen’ waarop bitcoin staan niet gekoppeld kunnen worden aan personen, is er wel informatie beschikbaar over de aantallen en de waarde van de tegoeden. Omdat de bitcoin de afgelopen maanden een flinke opmars heeft gemaakt, zijn er inmiddels 20.000 miljonairs in deze crypovaluta. De waarde van de grootste wallet is meer dan $ 4 miljard en van de 20.000 miljonairs hebben er meer dan 3.000 een bezit van meer dan $ 10 miljoen. Hiertoe zou dan ook onze vroege starter Smith moeten behoren.

Bekijk ook:
Unieke verzendverpakkingen: Dit zijn de nieuwste trends voor webshops in 2024

Er is weinig bekend over de bitcoin miljardairs. De enige die zich in de publiciteit hebben begeven zijn de broertjes Winklevoss die later instapten. Naar verluidt is hun vermogen gestegen naar $ 2 miljard. Binnenkort zak er een film worden gemaakt over hun leven met de titel bitcoin miljardairs. En dan is er natuurlijk Satoshi Nakamato, de anonieme oprichter van de bitcoin. Niemand weet of het een schuilnaam is of het hier een groep personen betreft. De waarde van zijn bezit zou theoretisch bijna $ 17 miljard moeten bedragen inmiddels.

Heeft beleggen in de bitcoin nog zin?

De huidige koers van de bitcoin ligt op $ 17.000 en dat komt al in de buurt van de hoogste koers ooit, rond de $ 20.000. Maar zal de bitcoin binnen een korte periode inderdaad kunnen vertienvoudigen naar € 150.000, zodat Smith zijn laatste 1.000 exemplaren zal verkopen? De toekomst is ook voor deze cryptovaluta uiteraard in nevelen gehuld. De kans dat je nu je mogelijke aankopen in bitcoin nog met een factor 1.000 of meer zal zien stijgen is met de bitcoin eigenlijk uitgesloten, daarvoor is de huidige waarde al te hoog om dat nog mogelijk te maken. Maar een factor 10 is eventueel nog wel mogelijk, maar zeker niet vanzelfsprekend.

Bekijk ook:
Trendsetters in marketing: hoe blijf je relevant?

Bitcoin miljonairs

De risico’s van de bitcoin

De bitcoin is een cryptovaluta en wordt derhalve niet gedekt door enige overheid. De waarde ervan wordt bepaald door het vertrouwen dat de markt heeft in de munt. Het voordeel van de anonimiteit van de bezitters van de munt is ook een potentieel gevaar. Als je geen toegang meer hebt tot jouw wallet omdat je het wachtwoord kwijt bent of als jouw tegoed wordt geplunderd door een hacker kan je nergens terecht voor hulp. Ook bestaat nog steeds het risico dat een of meer landen het gebruik van de bitcoin zullen verbieden. Naar verluidt worden cryptovaluta ook vaak gebruikt in criminele kringen. Mocht je kiezen een deel van je spaartegoed in bitcoin aan te houden, zorg dan dat je op de hoogte bent van alle risico’s.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

One Comment

  1. Steef Reply

    Ik denk zeker dat beleggen in de Bitcoin en andere cryptovaluta zin heeft. Steeds meer bedrijven accepteren betalingen via cryptovaluta en er zijn veel interessante projecten gelanceerd die daadwerkelijk een toegevoegde waarde zijn maar het heeft tijd nodig.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.