Bitcoin uitgebroken door weerstandszone 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Bitcoin uitgebroken door weerstandszone

Afgelopen weekend heeft de bitcoin weer een mooie stijging doorgemaakt. De bitcoin is op weg naar de 11000 dollar en als de stijgende lijn doorzet kan de bitcoin misschien wel de 14000 dollar aan gaan tikken. Een mooi weekend dus voor de bitcoin.

Doorbraak

De bitcoin heeft een ware doorbraak gemaakt. De afgelopen tijd bleef de cryptocurrency namelijk hangen bij de 11300 dollar. Dit wordt een weerstandszone genoemd. De dalende trend is doorbroken en de bitcoin heeft de stijgende trend weer te pakken. Afgelopen weekend bereikte de bitcoin een hoogtepunt op 11.498 dollar. Hierna daalde de prijs weer een beetje, omdat de markt overbought raakte. Overbought betekent dat de cryptocurrency eigenlijk te veel wordt gekocht. Hierdoor daalde de bitcoin weer naar ongeveer 11300 dollar, maar heeft inmiddels de stijgende lijn weer te pakken. Het lijkt er ook op dat er een nieuwe bull flag wordt gevormd. Door deze bull flag kan het zo zijn dat de prijs nog verder zal stijgen en misschien wel de 11775 dollar aan kan tikken.

Bekijk ook:
Van beeld naar bewerkbaar document: Een gids voor OCR conversie

Wat is een bull flag?

Een bull flag ontstaat vaak na een grote stijging, maar kan ook ontstaan na een wat kleinere stijging. Deze stijging kun je zien als de mast van de vlag. Na de stijging komt de markt in een trend terecht (neerwaarts). Deze trend lijkt op een kanaal, aangezien de koers zich tussen 2 trendlijnen naar beneden beweegt. Hierna breekt de koers vaak positief uit dit trendkanaal, wat zorgt voor een stijging. Als de koers uitbreekt naar de bovenkant is de stijging even groot als de mast.

Verwachtingen van de bitcoin

Er zijn 2 scenario's die te verwachten zijn voor de bitcoin de komende tijd. Hoogst waarschijnlijk zal een van de volgende scenario's uitkomen. Ofwel de bitcoin breekt uit in een bull flag, waardoor de prijs stijgt naar rond de 11775 dollar (is het doel). Het kan ook zo zijn dat de bitcoin juist een daling gaat doormaken. De bitcoin kan namelijk tijdens het stijgen weerstand krijgen, waardoor hij weer gaat dalen. De koers kan dan terugzakken naar 11100 of 11000 dollar.

Bekijk ook:
Apple Vision Pro: Revolutionaire mixed reality-bril met stevig prijskaartje

Het gebruik van bots voor crypto trading

Als je wilt crypto traden is het gebruik van een bot aan te raden. Door een bot te gebruiken hoef je zelf niet bovenop de trades te zitten. Een bot wordt ook niet moe en kan 24/7 traden. Daarnaast maakt een bot geen keuzes uit emotie en is het dus een stuk veiliger. Ook handelen bots sneller dan mensen dus open een account als je hiermee wilt experimenteren. Dit zorgt ervoor dat winst wordt gemaximaliseerd en verlies juist geminimaliseerd.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.