Kinderserie over man met 's werelds langste piemel zorgt voor ophef 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Kinderserie over man met ‘s werelds langste piemel zorgt voor ophef

Afgelopen weekend is er wel een heel aparte kinderserie op tv gekomen in Denemarken. John Dillermand is een programma voor kinderen van 4 tot 8 jaar oud, en klinkt in eerste instantie heel onschuldig. Tot je erachter komt dat het om een man gaat met een meterslange piemel. En de piemel is niet alleen lang, maar ook nog eens sterk en snel.

Kinderserie ‘s werelds langste piemel

De eerste aflevering van John Dillermand werd op de nationale omroep DR uitgezonden. Met een doelgroep tussen de 4 en 8 jaar oud zou je verwachten dat het allemaal poeslief en aardig is, maar als je de titel letterlijk vertaald krijg je John Penisman. John heeft ‘s werelds langste piemel en gaat uitdagingen nooit uit de weg. Zo kan hij met gemak een barbecue aanzetten, muurschilderingen maken en een vlag ophijsen met zijn piemel. Het is dan ook niet zo raar dat er veel vragen zijn over het programma. Is dit wel de boodschap die we aan kinderen willen meegeven in een tijd van #MeToo? Wordt de kleedkamercultuur hierdoor niet genormaliseerd?

Overdreven

Universitair hoofddocent en genderonderzoeker Christian Groes is bang dat de kleedkamercultuur door het programma John Dillermand genormaliseerd wordt. Hiermee wordt het seksistische en racistische gedrag van mannen bedoeld. Het programma hoort grappig te zijn waardoor het als ongevaarlijk zou worden beschouwd, terwijl dit volgens Groes niet het geval is.

Erla Heinesen Højsted is klinisch psycholoog en gespecialiseerd in gezinnen en kinderen. Volgens haar is de kritiek overdreven. Het karakter John Dillermand deelt de manier waarop kinderen denken, en daarnaast vinden kinderen piemels ook gewoon grappig. John Dillermand is een impulsief persoon die niet altijd de touwtjes in handen heeft waardoor hij wel eens fouten maakt. Net zoals kinderen. Maar uiteindelijk maakt hij het altijd weer goed en neemt hij verantwoordelijkheid voor zijn daden. Dit is dan ook het bericht wat de kinderen zouden meekrijgen. Als er bijvoorbeeld door een vrouw gevraagd wordt om zijn piemel in zijn broek te houden, dan doet hij dat ook.

Bekijk ook:
Zo groot is de gemiddelde penis

Reactie omroep

De timing had volgens de psycholoog wel beter gekund, en ze hadden ook kunnen overwegen om het verschil en diversiteit beter te weergeven. Maar het belangrijkste is dat volwassen opvattingen nu geprojecteerd worden op een kindershow terwijl dit helemaal geen show over seks is. De Deense omroep DR heeft ondertussen ook al gereageerd op de kritiek. Het belangrijkste is volgens hen dat de kinderen John Dillermand leuk vinden. Ze hadden namelijk ook een programma kunnen maken over een vrouw die geen controle heeft over haar vagina.

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.