in

Bitcoin in 2021, het jaar met nog meer koers records?

Dit jaar loopt ten einde en als het om Bitcoin gaat kan er met een tevreden blik terug worden gekeken. Tegen een hoop verwachtingen in presteerde Bitcoin erg goed en was de moeder aller cryptocurrencies zelfs in staat om oude koersrecords te breken. Het oude record van $20.000 dat dateert uit eind 2017 werd eerder deze maand door de Bitcoin bulls aan diggelen geslagen en dat met veel overtuiging. Daarbij lijkt de Bitcoin koers nog steeds niet klaar met stijgen! Wat is hier gaande? In dit artikel gaan we in op die brandende vraag.

We gaan even terug in de tijd. Aan het begin van dit jaar ging een Bitcoin over de toonbank voor iets meer dan $7.100. De koers leek eindelijk een stijging in te zetten, nadat deze sinds juni vorig jaar alleen maar het dalen was. De stijging van de koers zette door en in februari kwam deze al even boven de $10.000 uit. In maart, iedereen zal het zich nog heugen, deed het coronavirus zijn intrede en maakte een einde aan de stijgende lijn. De koers van Bitcoin kelderde binnen enkele dagen tot een dieptepunt, net onder de $3.900.

Bekijk ook:
Maaltijdbezorgers in oorlog: hoe zit dat met die bezorgkosten?

Het coronavirus en Bitcoin

Corona gooide roet in het eten, niet alleen wat de koers betreft maar ook als het gaat om het sentiment omtrent de koers. De verwachting dat we het koersrecord van eind 2017 nooit meer gingen breken werd versterkt, maar dat duurde niet heel lang. Ook de economie kreeg namelijk een klap door het coronavirus en daar volgde reactie op. In een poging om de economie overeind te houden kondigde overheden flinke financiële stimuli aan en daar was geld voor nodig; geld dat massaal werd en wordt bijgedrukt. Zo printte de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, in juni van dit jaar honderden miljarden dollars; het equivalent wat in de voorgaande twee eeuwen was bijgedrukt. Het zal niet als verrassing komen dat dit natuurlijk gevolgen heeft!

Grote investeerders, die uiteraard de toestand van de economie nauw in de gaten houden, wendden zich als gevolg tot alternatieve investeringsmogelijkheden. Met het en masse bijdrukken van geld wordt door economen namelijk gevreesd voor ongekende inflatie waarbij de dollar en de euro flink in waarde zullen verliezen. Goud en Bitcoin bleken uitkomst te bieden en met een bijzondere reden. Van zowel goud als Bitcoin is de voorraad eindig. Er is een gelimiteerde voorraad van goud op aarde en ook een gelimiteerde voorraad aan Bitcoin. Van laatstgenoemde is namelijk in het ontwerp vastgesteld dat er nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins in omloop zullen zijn. Dit zorgt ervoor dat er geen overheid of andere entiteit is die Bitcoins kan aanmaken, waarmee Bitcoin niet gevoelig is voor inflatie.

Bekijk ook:
Dit is het nieuwe Songfestival nummer van Jeangu Macrooy

De institutionele investeerder

Wat er gebeurde laat zich misschien al raden. Grote bedrijven en financiële instellingen investeerden grote bedragen in Bitcoin. Zo maakten onder andere Square van Twitter CEO Jack Dorsey en MicroStrategy bekend zich te gaan wagen aan Bitcoin. Ook op het vlak van massa-adoptie waren er nieuwe namen die zich met Bitcoin gingen bezig houden. Zo maakte PayPal bekend de koop en verkoop van Bitcoin te gaan faciliteren.

De reactie van de koers van Bitcoin was ongekend! Zo brak de koers in juli overtuigend door de $10.000 heen en brak Bitcoin begin december zelfs de $20.000. Op het moment van schrijven wordt een Bitcoin zelfs verhandeld voor meer dan $26.700! Uiteraard heeft de koers van Bitcoin ook dalingen meegemaakt, maar zoom voor de gein eens uit op de grafieken en de trend is onmiskenbaar.

Wie ook in Bitcoin wilt investeren moet eerst Bitcoin kopen. Klinkt dat interessant? Zorg dan voor een gedegen plan waarin duidelijk is wanneer je wilt instappen en eventueel weer wilt uitstappen. 2020 wordt een mooi jaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top 10 meest illegaal gedownloade series in 2020

Klussen in huis die je interieur vernieuwen